George a. romero's diary of the dead - Bespreking Cinema

 
Flash back: een interventie van ambulanciers wordt een nachtmerrie, de ge-evacueerde doden ontpoppen zich tot menseneters. Dit is het begin van een epidemie. Het heden: een groep jongeren maakt een kortfilm, ze slaan op de vlucht voor deze aanval van zombies, maar een van hen besluit om alles te filmen wat gebeurt... kwestie van deze apocalyps vast te leggen. Dit autoreferentiële en intelligente verhaal, waar gebruik gemaakt wordt van beelden met HD camera, gsm, bewakingscamera's, en een zoveelste variatie op het thema van de levende doden, georkestreerd door de specialist van het post-mortem kannibalisme, de heer Romero, heeft alles van een futur classic! Altijd in osmose met zijn tijd zet de regisseur deze virale epidemie parallel met de manipulatie van de beelden. Dit werk blijft dus met de kijker, die in een eindeloze mis-en-abîme terechtkomt, spelen. Maar behalve het onweerlegbare en kreukvrije politieke engagement van de dappere Romero (hier heel expliciet), krijgen we ook een serieuze portie hemoglobine en absoluut geschifte humor op ons bord! Romero hoeft niets meer te bewijzen en schenkt zichzelf met deze autoproductie de middelen om een groot complexloos moment te beleven. De eerste keer in zijn carrière?
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
George a. romero's diary of the dead

George a. romero's diary of the dead

Horror, Thriller  Regie: George A Romero Met: Michelle Morgan, Shawn Roberts, Nick Alachiotis,... Een aantal studenten zijn bezig met het maken van een amateur-horrorfilm in de bossen. Tijdens het filmen krijgen zij echter te maken met een echte zombie-opstanding. Wanneer het bloedvergieten begint, besluiten ze als echte filmmakers deze verschrikkelijke nachtmerrie vast te leggen.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: