The Great Gatsby - Review Cinema

   - 

OK, Baz Luhrman is duidelijk een meesterbakker op filmgebied: aan het publiek schotelt hij telkens zeer kleurrijke taarten voor, vol suikerparels en slagroom. Maar we moeten toegeven dat, bijvoorbeeld, Moulin Rouge toch een zeker charme bevat.

Met The Great Gatsby daarentegen stuurt Luhrman meer aan op het overdadige en hij brengt ons een chaotische en op coke trippende versie van Francis Scott Fitzgerald’s oeuvre! De fox-trot R’n’B, vermengd met klassieke muziek, zulke grootse choreografiën dat ze er bijna belachelijk van worden en een overdreven en demonstratief gebruik van de 3D.

Luhrman slaat dus de bal mis en toont ons net dat oppervlakkige en die pretentie die Fitzgerald destijds zo afkeurde. Kortom, u heeft het begrepen, deze nieuwe filmversie van The Great Gatsby zal net een perfecte test zijn voor uw home cinema installatie.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...
The Great Gatsby

The Great Gatsby

Drama, Romantisch  Regie: Baz Luhrmann Met: Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Joel Edgerton,... The Great Gatsby vertelt in de typische Fitzgerald-stijl het verhaal van beginnend schrijver Nick Carraway (Tobey Maguire) die in het voorjaar van 1922 de Amerikaanse provincie verruilt voor New York City. Het is een tijd van losse moraal, betoverende jazz, illegaliteit en aandelen die tot in de... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: