Diana - Bespreking Cinema

   - 

Met haar zachte hertenogen kreeg prinses Diana in de jaren ’90 (bijna) de hele wereld aan haar kant. Ze was het tere kamerplantje dat verstikt werd door het Britse koningshuis, het vogeltje dat opgesloten zat in een gouden kooi, zelfs toen ze niet meer samen was met prins Charles.

Als Diana, de film waarin de Duitse regisseur Oliver Hirschbiegel de laatste twee jaar van haar leven onder de loep neemt, één grote verdienste heeft, dan is het wel dat hij haar situatie geloofwaardig weergeeft. Hoe ze overal waar ze kwam de hoofden deed draaien. Hoe ze geloofde dat ze door haar positie kon helpen om de wereld te verbeteren. En hoe ze telkens weer moest terugkeren naar dat eenzame paleis.

Tot de dag dat ze (met een poëtische toets die kitscherig zou klinken als hij niet waar was) de hartchirurg Hasnat Khan ontmoette.

De echte meneer Khan heeft al laten weten dat de film gebaseerd is op roddels en dat hij er voor de rest niets mee te maken wil hebben, maar het levert wel een warmhartig maar voorspelbaar liefdesverhaaltje op, vol hartstochtelijke omhelzingen en trieste ruzies.

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares - Actueel
Actueel

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares

De 74-jarige acteur vertelde de Film Comment podcast (via The Playlist) dat hij te zien zal zijn in 'Tron: Ares', de derde film in de sci-fi franchise die hij begon met 'Tron' in 1982 en vervolgde met 'Tron: Legacy' in 2010. Verder lezen...
Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: