'Jobs', 'Pain & Gain', 'We're the Millers', ... Uw Cinereview! - Actueel Cinema

   - 

De eerste week van het nieuwe schooljaar, dat staat gelijk aan druk, druk, druk... en niet alleen bij u , in de filmwereld geldt hetzelfde! Niet minder dan tien nieuwe films kan u deze week verwachten in de filmzalen! Dewelke zien? Dewelke niet? De Cinereview helpt u verder!

In de film ‘Jobs’ vertolkt Ahston Kutcher de rol van het befaamde informaticagenie, mede-oprichter van Apple Inc. Achter deze bedrijfsleider met visie gaat er een man schuil die weet wat hij wilt en voor wie het leven niet altijd even gemakkelijk zal zijn. Om zijn project tot een goed einde te brengen zal hij verschillende obstakels moeten overkomen. Tijdens de, door Cinenews en Belgium-iPhone georganiseerde, avant-première werd er een wedstrijd gehouden voor de beste Steve Jobs lookalike.

Michael Bay’s nieuwste ‘Pain & Gain’ vertelt ons het verhaal van een bende bodybuilders die bekend zijn geworden voor hun overvallen, kidnappings en moorden. De regisseur heeft zich gebaseerd op artikels die verschenen in de Miami New Times om zo de “Sun Gym Gang” te kunnen profileren.  De drie zware bonken worden vertolkt door Dwayne Johnson, Mark Wahlberg en Anthony Mackie. Een sterrencasting weliswaar, maar de film laat wat te wensen over.

Regisseur Marc Rothemund kaart een gevoelig onderwerp aan in ‘Heute Bin Ich Blond’. Sophie, een jonge vrouw van 21 leeft volop. Op een dag ontdekt ze echter dat ze kanker heeft, maar ze besluit zich niet gewonnen te geven. Met de pruiken die ze draagt om haar haaruitval te verbergen gaat de jonge vrouw zichzelf ontdekken. De ene dag Stella, de andere dag Lydia... Sophie brengt de verschillende facetten van haar persoonlijkheid tot uiting.

Gérard Depardieu, Joey Starr en Héléna Noguerra vinden we terug in ‘La marque des anges – Miserere’.  Na de moord op een orkestleider, gaan Lionel Kadan (commissaris bij de BRI op pensioen) en Frank Salek (een uitbundige Interpolagent) een team moeten vormen. Het onderzoek gaat hen leiden naar plaatsen waar ze nooit dachten terecht te komen.

In ‘Une Place sur la Terre’ vertolkt Benoît Poelvoorde, Antoine, een fotograaf vervuld met twijfel. Geheel toevallig maakt hij kenis met Elena, een jonge studente. Deze laatste gaat zijn leven op zijn kop zetten en hem zichzelf doen vinden. Een mooie ontmoeting geregisseerd door Fabienne Godet.

Als u zin heeft om te lachen op zijn Amerikaans dan is ‘We’re the Millers’ iets voor u. Een drugsdealer wordt bedreigd, hij moet een lading marijuana over de Mexicaanse grens zien te krijgen. Om het plan klaar te krijgen gaat hij zelf een familie samenstellen. De bruisende Jennifer Aniston vertolkt er de rol van een niet-alledaagse huismoeder.

 

Ook nog op het programma deze week: de documentaire ‘Spirit of 45’, ‘Grand Départ’, ‘Una Pistola en Cada Mano’ van de Spanjaard Cesc Gay en ‘& Me’  van Norbert ter Hall.

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 Meningen

 Meer info over de films

Spirit of 45

Spirit of 45

 Regie: Ken LoachHet jaar 1945 betekende een mijlpaal in de geschiedenis van Groot-Brittannië. Het samenhorigheidsgevoel van het Britse volk van 1939 tot 1945 en de pijnlijke herinneringen aan de jaren tussen de wereldoorlogen, leidden tot het ontstaan van een nieuw sociaal ideaal. Ook kameraadschap werd het... Verder lezen... Programmatie
Trailers

 Ook te zien op "La Marque des anges" en "Job"...

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...

 Al het nieuws cinema

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: