Alien vs. Predator: Survival of the Fittest - Bespreking Cinema

 
Lang, lang geleden, nadat productiehuis Universal zijn horrorfranchises als 'Dracula', 'Frankenstein' en 'The Wolf Man' compleet had uitgemolken, gingen ze over tot een zeer wanhopige daad: deze mythische schepsels het tegen elkaar laten opnemen in zogenaamde 'versus'-films. De onwetende bioscoopbezoeker mag met recht en rede concluderen dat de twee brutale buitenaardse wezens die filmmaatschappij Twentieth Century Fox veel geld in het laatje hebben gebracht nu een gelijkaardig lot beschoren zijn. De voorgaande misser van Paul W.S. Anderson en deze suffe sequel van speciale effectenbroertjes Colin en Greg Strause verdwijnen immers in het niets in vergelijking met de genreklassiekers van Ridley Scott, James Cameron, David Fincher en Stephen Hopkins. Maakt het miserabele niveau van dit onuitstaanbaar gepruts – waarin de beestjes hun geschillen uitvechten in een afgelegen Amerikaans bergstadje – des te tragischer: de inspiratiebron, een in de jaren negentig populaire comic-reeks, bevatte ongelooflijk spannende en geïnspireerde momenten. Zelfs die leuke vondst op het einde - het Predatorpistool belandt bij de oprichtster van het bedrijf waarvoor de huurlingen van 'Alien'-ruimteschip Nostromo werken - kan deze onvergeeflijke zonde niet meer witwassen!
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Aliens vs. Predator: Requiem (AVPR)

Aliens vs. Predator: Requiem (AVPR)

Horror, Fantastiek  Regie: Greg Strause & Colin Strause Met: Reiko Aylesworth, Steven Pasquale, Shareeka Epps In het vervolg van Alien vs Predator gaat de strijd tussen de mensheid, aliens en predator verder op Aarde. Maar deze keer is er ook sprake van de predalien: een hybride levensvorm dat 80% alien en 20% predator is. AVP2 belooft een angstaanjagende, gruwelijke en spannende film te worden.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: