Vier de Smurfen op 22 juni! - Actueel Cinema

 

Op zaterdag 22 juni, ter gelegenheid van de verjaardag van Peyo (geboren op 25 juni 1928), worden de Smurfen overal in de wereld gevierd. En dit enkele weken voor de langverwachte release van ‘De Smurfen 2’ op 31 juli.
Het hoogtepunt van de Internationale Smurfendag wordt de ontmoeting in Brussel, de geboortestad van Peyo, van 40 Ambassa-Smurfen uit de hele wereld (van Brazilië en Oekraïne over Korea tot Zuid-Afrika).
De Ambassa-Smurfen – beroemdheden, vooraanstaande journalisten en winnaars van Smurfenfan-wedstrijden – worden van kop tot teen omgesmurft. Ze worden uitgeroepen tot officiële vertegenwoordigers van de Smurfen in hun land door Véronique Culliford, de dochter van Peyo. Deze ceremonie – verre van plechtig, maar vrolijk en goedgesmurft – zal plaatsvinden in de schaduw van het Smurfenbeeld dat vorig jaar onthuld werd in het centrum van Brussel en in het licht van de schijnwerpers, want elke Ambassa-Smurf wordt vergezeld door media uit zijn eigen land.
Jordan Kerner, producer van de film ‘De Smurfen 2’, en Raja Gosnell, regisseur, maken ook deel uit van deze vrolijke bende.
Na afloop van de ceremonie stappen de Ambassa-Smurfen in de Thalys – ook in een smurfig kleedje gestoken – met bestemming Parijs, waar ze een bezoek mogen brengen aan de set van de film De Smurfen 2.
Nadat de Ambassa-Smurfen naar de Lichtstad vertrokken zijn, gaan de festiviteiten gewoon door in het centrum van Brussel met een smurfendorp, spelletjes, concerten, animatie en degustaties (je kunt zelfs blauwe suikerspinnen proeven).
Opmerking: de kinderen die als eerste aankomen, krijgen een smurfig geschenk. Net als degenen die zich laten omsmurfen aan de grimeerstand.
Pssst, voor de Smurfenfans die er extra vroeg bij zijn, hebben we een leuke verrassing!
Over de hele wereld zullen festivals en feesten georganiseerd worden om de Smurfen in de kijker te zetten: in het Planetarium van Buenos Aires, in het themapark Imagica in Mumbai, op de Suikerbroodberg in Rio …
De wijk Cova da Moura in Lissabon wordt blauw geverfd, net als enkele dagcentra en weeshuizen in Zuid-Afrika.
In Australië wordt Surfers Paradise omgedoopt tot Smurfers Paradise.
Gorky Park in Moskou en Ha’Penny Bridge in Dublin worden beplant met blauwe bloemen.
Op andere plekken zullen de Smurfen kinderziekenhuizen bezoeken, pleinen onveilig maken, zich wagen aan een wedstrijd zandsculpturen bouwen en meelopen in marathons.
In Londen zullen ze samen met de band Right Said Fred de hit ‘I’m too Sexy’ zingen, maar dan in een heel eigen versie … ‘I’m too Smurfy’.
Meer informatie over de Internationale Smurfendag vindt u op www.GlobalSmurfsDay.net

DE WERELD SMURFENDAG IN BRUSSEL: DE DETAILS
Programma:
08:45: Opening van het smurfendorp (leuke cadeaus voor de kinderen die als eerste aankomen).
09.00-13.00: Animatie, concerten, degustaties …
09.05-09.20: Inhuldigingsceremonie van de Ambassa-Smurfen door Véronique Culliford in het smurfendorp.
13.00: Einde van de festiviteiten.
Locatie:
Smurfendorp: voor Grasmarkt 116, 1000 Brussel (MOOF, Horta-galerij)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
The Smurfs 2

De Smurfen 2

Familie, Komedie, Animatie Film  Regie: Raja Gosnell Met: Neil Patrick Harris, Jayma Mays, Christina Ricci,... DE SMURFEN 2, creëert de boze tovenaar Gargamel een paar ondeugende Smurfachtige wezens genaamd de Stouterds. Daarmee hoopt hij de almachtige, magische Smurfessentie te kunnen benutten. Maar wanneer hij ontdekt dat alleen een echte Smurf hem kan geven wat hij wil - en alleen Smurfin een geheime... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: