Epic - Bespreking Cinema

 

Een ding kan je onmogelijk ontkennen: 'Epic', het nieuwste product uit de Blue Sky-studio (de animatiefabriek waar eerder onder meer de 'Ice Age'-verhalen en 'Robots' van de band rolden), ziet er fantastisch uit. Als het avontuur van start gaat, duurt het een hele tijd voor je beseft dat je überhaupt naar animatie zit te kijken, zo overtuigend is het allemaal. De beeldenpracht die regisseur Chris Wedge en zijn computercrew creëren, blijft bovendien de hele film door verbazen, en dat is zeker geen geringe prestatie. De visuele krachttoeren zijn jammer genoeg ook de belangrijkste troeven die 'Epic' uit zijn mouw schudt, met de snedige actiescènes en de olijke randkarakters (de driepotige hond, het slijmerige slakkenduo) als bijkomende verstrooiing. Het verhaaltje werd weliswaar bij elkaar geschreven door (minstens) vijf scenaristen, maar die houden het bij een rechtlijnige plot waarvan je na vijf minuten al de finish kunt ontwaren. Van de "verborgen strijd in het bos tussen leven en verval" tot de moraal "Veel bladeren, één boom, we zijn allemaal verbonden", verrassen doet 'Epic' op geen enkel moment. (RN)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Epic

Epic

Familie, Fantasy, Avontuur, Animatie Film  Regie: Chris Wedge Met: Beyoncé Knowles, Colin Farrell, Josh Hutcherson,... Een tienermeisje wordt getransporteerd naar een diepe bosrijke omgeving waar een strijd gaande is tussen de krachten van het goede en de krachten van het kwade. Ze voegt zich bij een groep wezens en samen worden ze belast met de taak om hun wereld te redden, en die van ons.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: