Wall Street: Money never sleeps - Bespreking Cinema

 
De kans bestaat dat u negatieve dingen zult horen over deze sequel op Oliver Stones beursklassieker die Michael Douglas meer dan terecht een Oscar opleverde. Toen de prent eerder dit jaar in wereldpremière ging op het Filmfestival van Cannes, was het onthaal lauwer dan lauw. Toegegeven: de laatste tien minuten voelen bijzonder klef aan. Zo klef dat ze doen vermoeden dat de studiobonzen Stone en co. verplicht hebben een zeemzoet slot toe te voegen. Al het voorafgaande ruikt echter naar puur bioscoopplezier. Het gaat dan ook ongetwijfeld om Stones beste fictiefilm sinds het uit 1999 daterende 'Any Given Sunday'. Douglas keert terug als Gordon Gekko, de harteloze beursgoeroe wiens 'greed is good'-motto veel jonge honden inspireerde. 'Transformers'- en 'Indiana Jones'-ster Shia LaBeouf speelt zo'n jonkie dat het volledig aan het maken is. Wanneer de twee elkaar ontmoeten, ontstaat er een band die voor beiden potentieel winstgevend is. Hoe minder je weet over het verdere verloop van het verhaal, hoe beter. Weet echter dat 'An Education'-revelatie Carey Mulligan, 'No Country for Old Men'-sukkelaar Josh Brolin en Susan Sarandon schitteren in hun nevenrollen en dat de recente beurscrash in de plot verweven zit zonder je in slaap te wiegen. Songs van David Byrne onderlijnen de bitterzoete ondertoon.
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Wall Street: Money never sleeps

Wall Street: Money never sleeps

Drama  Regie: Oliver Stone Met: Michael Douglas, Shia LaBeouf, Josh Brolin Het vervolg op het zenuwslopend spannende Wall Street waarvoor Michael Douglas een Oscar(r) won. Geregisseerd door Oliver Stone, met Shia LaBeouf (Transformers).

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: