El Cuerno de la Abundancia - Bespreking Cinema

 
Natuurlijk hebben kluchten evenveel recht van bestaan als andere film- en toneelgenres. Meer zelfs, zonder die ondeugende komedies zou de wereld een flink pak minder lachen. Goeie farces vervullen een functie die je kan vergelijken met het werk van de middeleeuwse narren. Ze houden ons een spiegel voor die onze kleine kantjes benadrukt, zonder dat we er depressief of boos van worden. 'El cuerno de la abundancia' een goeie farce noemen, is echter een paar complimenten teveel. De film heeft zeker de intentie om prikkende sociale kritiek te geven maar zoals iedereen weet, is de hel geplaveid met goeie bedoelingen. En deze versie van de hel krioelt van de wild gillende personages, doorzichtige karikaturen en flauwe lolbroekerij. De film begint olijk genoeg, met een verteller die uitlegt wat er aan de hand is terwijl hij zich voortdurend tot de kijker richt (en soms ook in de camera kijkt). Het verhaal over hebzucht, afgunst, machtsmisbruik, kuiperij en gefoefel kan je bovendien moeiteloos verplaatsen naar uw eigen dorp of stad. De Cubaanse volkshumor waarmee Juan Carlos Tabìo zijn film vult, laat zich echter veel minder vlot verteren dan je hoopt. 'El cuerno de la abundancia' wil een aanstekelijke mambo dansen maar valt over zijn eigen voeten. (RN)
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

John Malkovich komt bij de Fantastic Four! - Actueel
Actueel

John Malkovich komt bij de Fantastic Four!

John Malkovich is de laatste acteur die meedoet aan de Fantastic Four van Marvel Studios, zo heeft The Hollywood Reporter bevestigd. Details over de personages worden tot nu toe geheim gehouden. Verder lezen...
El Cuerno de la Abundancia

El Cuerno de la Abundancia

Komedie  Regie: Juan Carlos Tabio Met: Jorge Perugorria, Enrique Molina, Paula Ali Het gebeuren vindt plaats in het denkbeeldige stadje Paraguay. Een gezin komt te weten dat ze een erfenis van een miljonair mag verwachten. Maar dit nieuws brengt het gezin in verwarring en zal ook het stadje verstoren.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: