Kate Winslet pareert kritiek op haar uiterlijk: "Ik heb rondingen, maar dit is wie ik ben" - Actueel Cinema

   - 
Kate Winslet pareert kritiek op haar uiterlijk:

De Britse actrice Kate Winslet onthult in een interview dat ze het een tijdje moeilijk heeft gehad met de commentaren op haar lichaam. “Ik had het gevoel dat ik er op een bepaalde manier moest uitzien”, klinkt het.

 Momenteel schittert Kate Winslet in ‘The Regime’, een satirische HBO-serie over een fictieve Centraal-Europese dictatuur die op instorten staat. Ze vertolkt de rol van de wispelturige kanselier Elena Vernham. Haar enige vertrouweling is Herbert Zubak, die gespeeld wordt door niemand minder dan onze eigen Matthias Schoenaerts. Voor Winslet had dit project een gouden randje. “Ik heb nog nooit zo gelachen met een script. Ik voelde aan alles dat deze serie een opwindende, uitdagende, maar ook angstaanjagende kans was om eens uit mijn comfortzone te stappen”, lezen we in Story.

 Eetstoornis

 Ook in ‘Titanic’ zocht ze haar grenzen op in de iconische naaktscène waarin Leonardo DiCaprio een portret van haar tekende. Naast de lovende reacties werd ze destijds ook geconfronteerd met kwetsende commentaren die een behoorlijke impact hadden op haar, tot een eetstoornis toe. “Ik kreeg te horen dat ik ‘te dik’ was. De ‘fans’ waren echt zo gemeen. En ik was niet eens dik. Ik werd onderworpen aan de meest afschuwelijke oordelen, ik durf het zelfs ‘pesten’ te noemen. Ik had het gevoel dat ik er op een bepaalde manier moest uitzien. De invloed van de media maakte mijn leven zo onaangenaam. Na ‘Titanic’ koos ik daarom een tijd voor kleine projecten. Want weet je wat? Ik vond het vreselijk om beroemd te zijn”, klinkt het.

 Geen kostbare energie verspillen

 Inmiddels weet de 48-jarige actrice dergelijke kritiek een plaats te geven. “Ik denk dat het voor elke vrouw goed is om simpelweg te zeggen: ‘Ik geloof in mezelf. Het maakt niet uit wat anderen denken. Ik heb rondingen, maar dit is wie ik ben, en laten we doorgaan’. Ik weet dat ik geen kostbare energie meer mag verspillen aan het bekritiseren van mijn fysieke zelf”, besluit ze.

 Hieronder de iconische naaktscène uit ‘Titanic’ (1997).

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: