Filmfestival Venetië - Hoofdrolspeelster 'Holly' Cathalina Geeraerts wint prijs beste acteerprestatie - Actueel Cinema

   - 
Filmfestival Venetië - Hoofdrolspeelster 'Holly' Cathalina Geeraerts wint prijs beste acteerprestatie

Op het 80ste Filmfestival van Venetië is onze landgenote Cathalina Geeraerts bekroond met de Bisato d'Oro Award, de prijs voor de beste acteerprestatie. De 17-jarige actrice speelt de hoofdrol in de Belgische film 'Holly' van re­gis­seu­se Fien Troch. De prijs werd uitgereikt door een jury van onafhankelijke filmjournalisten.

De prijsuitreiking vond vrijdagavond plaats op het Lido in Venetië. "Cathalina debuteert in een geweldige langspeelfilm, waarin ze haar personage ingetogen vertolkt en ons aanspoort om haar niet langer als kind te zien, maar als een grote actrice", klinkt het bij de jury. Cathalina Geeraerts speelt Holly, het 15-jarige titelpersonage met een speciale gave.

'Holly' ging donderdag in wereldpremière als onderdeel van de officiële competitie voor de Gouden Leeuw, de hoofdprijs van het filmfestival. Trochs vijfde langspeelfilm werd op het prestigieuze festival erg goed ontvangen met lovende recensies in de internationale pers. 'Home', de vorige prent van de 45-jarige Troch uit 2016, won in Venetië de prijs voor Beste Regie in de nevencompetitie Orizzonti.

De Belgische release van 'Holly' staat gepland op 22 november, al opent de film op 10 oktober de 50e editie van het Film Fest Gent. De uitreiking van de Gouden Leeuw vindt plaats op zaterdag 9 september.

(Belga / REW)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

John Malkovich komt bij de Fantastic Four! - Actueel
Actueel

John Malkovich komt bij de Fantastic Four!

John Malkovich is de laatste acteur die meedoet aan de Fantastic Four van Marvel Studios, zo heeft The Hollywood Reporter bevestigd. Details over de personages worden tot nu toe geheim gehouden. Verder lezen...
Holly

Holly

  Regie: Fien Troch Met: Cathalina Geeraerts, Felix Heremans,... In de vijfde langspeelfilm van Fien Troch volgen we Holly, een 15 jarig meisje. Nadat ze een dodelijke schoolbrand lijkt voorspeld te hebben zijn alle ogen op haar gericht. Lerares Anna is geïntrigeerd door het vreemde voorgevoel van Holly en nodigt haar uit om aan vrijwilligerswerk te doen in de... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: