Denzel Washington neemt afscheid - Actueel Cinema

   - 
Denzel Washington neemt afscheid

De afgelopen tien jaar hebben regisseur Antoine Fuqua en Denzel Washington samen een lange reis gemaakt. Nadat ze in 2001 samenwerkten aan Training Day, kwamen ze in 2014 weer samen voor The Equalizer - waarbij ze de gelijknamige tv-serie transformeerden in een film. Hierin schakelt Denzel Washington als Robert McCall een bende criminelen uit die zich al snel realiseren dat ze zijn pad nooit hadden mogen kruisen. In 2018 volgde The Equalizer 2 en op 30 augustus zijn ze terug voor een derde en laatste hoofdstuk. In The Equalizer 3 probeert Robert een vredig bestaan te leiden in het zuiden van Italië. Maar de dingen gaan niet helemaal volgens plan wanneer de maffia zich ermee gaat bemoeien.

Het verhaal zou volgens Denzel Washington erna afgelopen moeten zijn: "Ik wil niet zeggen dat hij het geluk heeft gevonden, en ik wil niet alles verklappen, maar hij ontmoet een leuk iemand, hij is in een leuke stad en hij lijkt vrede te hebben," vertelt hij Empire over McCall's toestand in het volgende deel. "Het lijkt een goed moment om te stoppen." Bijna 10 jaar na de release van de eerste film betekent dit het einde van een hoofdstuk. "Ik wist niet dat er drie zouden komen," voegt hij eraan toe. "Ik wist het echt niet toen we de eerste maakten. Ik wist niet hoe het zou eindigen."

Ook Antoine Fuqua lijkt vastbesloten om het "Equalizer"-avontuur af te ronden. "Dat is het," zegt hij. "Robert McCall, de hardwerkende held, moet op een gegeven moment alles de rug toekeren. Op een gegeven moment moet iemand anders de fakkel overnemen en gerechtigheid brengen. Hij heeft recht gedaan. Hij is op een vreemde plek, probeert een thuis te vinden, probeert zijn plaats in de wereld te vinden. Daar gaat het echt om." Dat, en het uitzoeken van een paar maffiosi onderweg.

"The Equalizer 3" speelt vanaf 30 augustus in de bioscoop.

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: