Blijf uit het bos! Er komt een nieuwe Blair Witch-film aan! - Actueel Cinema

   - 

Naar verluid is er een vierde film in de Blair Witch-franchise in de maak, na The Blair Witch Project  (1999), Book of Shadows: Blair Witch 2 (2000) en Blair Witch (2016).

Volgens Production Weekly is Britse horrorschrijver- en regisseur Oliver Park verbonden aan een nieuwe nog titelloze "Blair Witch sequel" voor Lionsgate. Deze info volgt op eerdere berichten dat de studio op zoek was naar een herlancering van de belangrijke found footage horror-franchise. Park schreef en regisseerde eerder zowel Vicious als Still. Hij regisseerde ook The Offering (geschreven door Hank Hoffman), dat afgelopen februari in première ging. Kortom, hij is geen onbekende in de horrorwereld!

Voor de leken in het found footage horror-genre: de originele film volgt drie filmstudenten die verdwalen in de bossen terwijl ze een plaatselijke legende proberen te onderzoeken. Hun zoektocht om de Blair Witch te filmen leidt tot meer dan waar ze op gerekend hadden... The Blair Witch Project (1999) is geschreven en geregisseerd door Daniel Myrick en Eduardo Sánchez. Heather Donahue, Michael Williams en Joshua Leonard spelen de hoofdrollen.

De film heeft het "found footage-subgenre" op de kaart gezet. De film werd vooral bekend vanwege de marketingcampagne die de bioscoopbezoekers deed geloven dat de film échte beelden van vermiste mensen bevatte. En later volgden er dus nog twee vervolgen, Book of Shadows (2000) en Blair Witch (2016).

Aangezien de laatste film uitkwam in 2016, begonnen sommigen van ons de hoop op te geven dat er nog een nieuwe Blair Witch-film zou komen. Gelukkig hebben de mensen bij Lionsgate nieuwe plannen voor de Blair Witch-franchise! Oef!

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

John Malkovich komt bij de Fantastic Four! - Actueel
Actueel

John Malkovich komt bij de Fantastic Four!

John Malkovich is de laatste acteur die meedoet aan de Fantastic Four van Marvel Studios, zo heeft The Hollywood Reporter bevestigd. Details over de personages worden tot nu toe geheim gehouden. Verder lezen...
The Blair Witch Project

The Blair Witch Project

Horror  Regie: Daniel Myrick & Eduardo Sanchez Met: Heather Donahue, Michael C. Williams,... Oktober'94. Een groepje van drie filmstudenten trekt, gewapend met twee camera's de donkere bossen van Maryland in om een documentaire te maken over de heks van Blair, een oude folkloristische horrorlegende. Zij keren echter nooit meer terug naar de buitenwereld. Het enige spoor wat er van het... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: