'Het smelt' gaat op 1 februari in Europese première op Göteborg Film Festival - Actueel Cinema

   - 

'Het smelt', het langspeelfilmdebuut van Veerle Baetens, is geselecteerd voor de Ingmar Bergman-competitie van het Göteborg Film Festival, dat plaatsvindt van 27 januari tot 5 februari in de Zweedse stad. Dat meldt productiehuis Savage Film dinsdag op zijn Instagrampagina. 'Het smelt' gaat er op 1 februari in Europese première als 'When it melts'. Tien dagen eerder, op 22 januari, beleeft de film zijn wereldpremière op het Sundance Film Festival in het Amerikaanse Salt Lake City. 

De Ingmar Bergman-competitie, vernoemd naar de beroemde Zweedse theater- en filmregisseur, bundelt "baanbrekende debuten, experimentele verhalen en existentiële gesprekken", stelt het Göteborg Film Festival. Naast 'Het smelt' zijn ook 'La pecera' ('The fishbowl') uit Puerto Rico, 'Den siste våren' ('Sister, what grows where the land is sick?') uit Noorwegen, 'Salang-ui gogohag' ('Archeology of love') uit Zuid-Korea, 'Runner' uit de Verenigde Staten, 'Suro' uit Spanje, 'La Palisiada' uit Oekraïne en 'Girl' uit het Verenigd Koninkrijk geselecteerd. Samen met Maarten Loix schreef Veerle Baetens het scenario voor de film, dat ze baseerden op de succesvolle gelijknamige roman van Lize Spit. 'Het smelt' vertelt het verhaal van Eva: de jonge vrouw keert jaren na een uit de hand gelopen, snikhete zomer terug naar haar geboortedorp met een ijsblok in de koffer van haar auto om af te rekenen met het verleden. Rosa Marchant en Charlotte De Bruyne kruipen in de huid van de jonge Eva en de volwassen Eva. Het productiehuis maakte eerder bekend dat de film pas in het najaar in de Belgische bioscopen te zien zal zijn. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Blue & Co: wat als je denkbeeldige vriend echt was? - Actueel
Actueel

Blue & Co: wat als je denkbeeldige vriend echt was?

Deze week gooit Ryan Reynolds het over een andere boeg en schiet onze meest intieme jeugdhelden te hulp: onze fantastievriendjes! Je weet wel, die vreemde personages uit onze verbeelding. Soms vertrouwelingen, vaak metgezellen op bijzondere avonturen, we hebben allemaal wel zo'n speciale vriend... Verder lezen...
Ryan Gosling zegt donkere rollen vaarwel omwille van zijn gezin - Actueel
Actueel

Ryan Gosling zegt donkere rollen vaarwel omwille van zijn gezin

Het lijkt erop dat we Ryan Gosling niet snel in duistere rollen zullen zien. Gesterkt door het succes van Barbie en de promotie van zijn nieuwe actiekomedie The Fall Guy, heeft Ryan Gosling in een nieuw interview gezegd dat hij van plan is om plezier te blijven maken en tegelijkertijd rollen die te... Verder lezen...
Het Smelt

Het Smelt

Drama  Regie: Veerle Baetens Met: Charlotte De Bruyne, Sebastien Dewaele,... Vele jaren na een snikhete zomer die volledig uit de hand liep, keert Eva terug naar haar geboortedorp om af te rekenen met haar verleden om een beklijvende boodschap achter te laten.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: