Iraanse actrice plaatst foto zonder hoofddoek op Instagram - Actueel Cinema

   - 

Een van de meest prominente Iraanse actrices, Taraneh Alidoosti, heeft zich met een foto zonder hoofddoek opnieuw nadrukkelijk uitgesproken voor vrouwenrechten in haar land. Alidoosti, onder meer bekend van haar rol in de met een Oscar bekroonde film The Salesman, plaatste de foto waarop haar lange donkere haren te zien zijn op Instagram. 

De actrice hield op de foto een protestbord vast met de in het Koerdisch geschreven leus "Vrouwen. Leven. Vrijheid." Enkele dagen geleden zei Alidoosti op Instagram dat zij Iran niet zal verlaten en bereid is "een prijs te betalen" om haar rechten er te kunnen verdedigen. Verschillende mensen uit de Iraanse filmsector zijn al opgepakt om hun openlijke steun aan de protesten.

De 38-jarige Alidoosti werkte samen met de bekroonde regisseur Asghar Farhadi, onder meer in de films Fireworks Wednesday, The Client en About Elly. Ze speelt ook de hoofdrol in de dit jaar verschenen film Leila's Brothers, die geselecteerd is voor een Gouden Palm in Cannes. In Iran wordt sinds de dood op 16 september van de 22-jarige Mahsa Amini, die door de religieuze politie was opgepakt, in het hele land gedemonstreerd voor vrouwenrechten, vrijheid en mensenrechten. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares - Actueel
Actueel

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares

De 74-jarige acteur vertelde de Film Comment podcast (via The Playlist) dat hij te zien zal zijn in 'Tron: Ares', de derde film in de sci-fi franchise die hij begon met 'Tron' in 1982 en vervolgde met 'Tron: Legacy' in 2010. Verder lezen...
Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...
The Salesman (Forushande)

The Salesman (Forushande)

Drama  Regie: Asghar Farhadi Met: Shahab Hosseini, Taraneh Alidoosti, Babak Karimi Gedwongen om hun appartement in het centrum van Teheran te verlaten door gevaarlijke werkzaamheden in een aanliggend gebouw, verhuizen Emad en Rana naar een nieuwe flat. Een incident verbonden met vorige huurder zal het leven van het jonge koppen dramatisch veranderen.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: