Rebel: De meest persoonlijke film van Adil El Arbi en Bilall Fallah tot nu toe - Actueel Cinema

   - 

Sinds 5 oktober speelt Rebel, de nieuwste film van Adil El Arbi (34) en Bilall Fallah (36), in de Belgische bioscoopzalen.

“Rebel” is de vijfde langspeelfilm van Adil en Bilall, na “Image”, “Black”, “Patser” en “Bad Boys for Life”. 

Na de dood van zijn vader is Nassim, een 13-jarige Marokkaanse jongen uit Molenbeek, op zoek naar een identiteit. Zijn moeder Leila probeert hem angstvallig weg te houden van zijn oudere lokale gangster-broer Karim. Op deze jonge leeftijd moet Nassim beslissen hoe de rest van zijn leven eruit zal zien.

In de eigen omgeving van Adil en Bilall vertrokken er in 2013 en 2014 een aantal jongeren naar Syrië. Adil en Bilall voelden op die manier dat die verre oorlog nu toch ook voor hen zeer dichtbij kwam... Als twee Belgische regisseurs met Marokkaanse roots besloten ze dit verhaal via film moesten vertellen.

Rebel wordt tot leven gebracht dankzij het prachtige acteerwerk van Belgische actrice Lubna Azabal (48) die we onder andere kennen van de serie Cheyenne & Lola, Aboubakr Bensaihi (25), die eerder al een hoofdrol vertolkte in “Black” en Amir El Arbi (11).

Je leest het goed, deze laatste is inderdaad de jongere broer van Adil El Arbi. Adil zegt hierover dat zijn jongere broer Amir snel begrijpt wat er van hem verwacht wordt op set en het een groot plezier is om hem aan het werk te zien.

Adil en Bilall hopen vooral dat “Rebel” een debat op gang brengt!

Ontdek hieronder de trailer van de film:

Ontdek hier de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop!

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Rebel

Rebel

Actie, Drama  Regie: Adil El Arbi & Billal Fallah Met: Amir El Arbi, Aboubakr Bensaihi, Lubnah Azabal,... Na de dood van zijn vader is Nassim, een 13-jarige Marokkaanse jongen uit Molenbeek, op zoek naar een identiteit. Zijn moeder Leila probeert hem angstvallig weg te houden van zijn oudere lokale gangster-broer Karim. Op deze jonge leeftijd moet Nassim beslissen hoe de rest van zijn leven eruit zal... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: