Franse acteur Michel Bouquet overleden, in ons land bekend van "Toto le héros" - Actueel Cinema

   - 

Michel Bouquet, een monument van het Franse theater maar in België vooral bekend vanwege zijn rol in de film "Toto le héros", is vandaag op 96-jarige leeftijd overleden. Dat maakte zijn woordvoerder bekend. 

Michel Bouquet overleed vandaag in de late voormiddag in een ziekenhuis in Parijs. Na een carrière van 75 jaar had de acteur in 2019 een punt gezet achter zijn carrière.  Volgens het Franse agentschap AFP staat Bouquet erom bekend dat hij zeker achthonderd keer "Le roi se meurt", een stuk van de Franse toneelschrijver Eugène Ionesco heeft gespeeld. Ook speelde hij mee in films van regisseurs Claude Chabrol ("La femme infidèle" en "Poulet au vinaigre") en François Truffaut ("La mariée était en noir" en "La Sirène du Mississippi").

Maar in België is Bouquet toch vooral bekend van "Toto le héros" uit 1991 van de Belgische regisseur Jaco Van Dormael. Bouquet speelt daarin het hoofdpersonnage op leeftijd die terugblikt op zijn leven of wat dat kon geweest zijn. De film was destijds de Belgische inzending voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film, maar werd uiteindelijk niet genomineerd. Wel won "Toto le héros" de Caméra d'Or in Cannes. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Toto le Héros

Toto le Héros

Komedie  Regie: Jaco van Dormael Met: Mireille Perrier, Michel Bouquet, Thomas Godet,... Thomas en Alfred zijn ongeveer dezelfde tijd geboren. Door een brand in het kraamcentrum zijn alle baby's door elkaar gehaald. Alfred heeft rijke ouders en Thomas raakt steeds meer ervan overtuigd dat ze vroeger verwisseld zijn. Hij geeft Alfred de schuld aan alles; zijn ongelukkigheid, de dood van... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: