Hoed Indiana Jones op veiling in Los Angeles - Actueel Cinema

   - 

Wie niet wil wachten op de nieuwe 'Indiana Jones'-film die in 2022 uitkomt, kan volgende maand de beroemde hoed uit de films op de kop tikken in Hollywood. 

De hoed, die voor acteur Harrison Ford op maat werd gemaakt, wordt op 29 juni geveild. Naar schatting gaat het hoofddeksel voor 150.000 tot 250.000 dollar de deur uit. Ford droeg de hoed in de film 'Indiana Jones and the Temple of Doom' uit 1984. Het was de prestigieuze Londense hoedenmaker Herbert Johnson die de hoed maakte. "De productie van de film liep niet zomaar de winkel van Johnson binnen om een hoed uit een rek te kiezen. Ze combineerden de kenmerken van bepaalde hoeden om te komen tot wat de hoed uiteindelijk werd, misschien wel een van de meest herkenbare hoeden vandaag", zei manager Brandon Alinger van het veilinghuis Prop Store in Los Angeles.

In totaal zullen in juni en juli meer dan 1.200 bekende filmvoorwerpen te grabbel zijn, waaronder de toverstok en bril die Daniel Radcliffe in de laatste twee 'Harry Potter'-films droeg, en het zwaard van Tom Cruise uit 'The Last Samurai'. Bekende voorwerpen uit films worden steeds waardevoller. "Stukken zoals "Stormtrooper"-helmen die in het verleden zijn verkocht, zien we bij recente verkopen in prijs stijgen, omdat meer en meer mensen zich ervan bewust zijn dat het verzamelstukken zijn of goede investeringen", zei Alinger.

Vorig jaar bracht een "Darth Vader"-outfit, gebruikt om de legendarische film van George Lucas te promoten, 287.500 dollar op. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares - Actueel
Actueel

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares

De 74-jarige acteur vertelde de Film Comment podcast (via The Playlist) dat hij te zien zal zijn in 'Tron: Ares', de derde film in de sci-fi franchise die hij begon met 'Tron' in 1982 en vervolgde met 'Tron: Legacy' in 2010. Verder lezen...
Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: