Arcade Fire-bandlid Richard Reed Parry komt met soundtrack voor Jude Law-film - Actueel Cinema

   - 

Multi-instrumentalist Richard Reed Parry, een vast lid van de Canadese band Arcade Fire, heeft zijn eerste soundtrack ooit gecomponeerd. De muziek die hij schreef is voor "The Nest", die nieuwe film van Sean Durkin met Jude Law en Carrie Coon in de hoofdrollen.

 Volgens Pitchfork voelde Perry bij de eerste ruwe montage al aan wat voor muziek hij voor de film wilde. "Muziek", aldus Perry, "die klonk alsof het geschreven en gespeeld was ergens in een enorme landhuis dat ook de centrale locatie van de film is. Ik dank Durkin voor het vertrouwen in mijn eigen intuïtieve muzikale proces en de artistieke ruimte en vrijheid die hij me gaf om het muzikale landschap van zijn film te verkennen." De Canadese regisseur Sean Durkin, bekend van "Martha Marcy May Marlene", zegt dat hij al lang voordat Richard Reed Perry componist was, luisterde naar zijn klassiek album "Music for Hearth and Breath". "Ik heb het scenario geschreven terwijl ik naar dat album luisterde, dus voor Richard was het heel spannend om aan het project mee te werken."

"The Nest", dat het verhaal vertelt van een familie die in de jaren tachtig van Amerika naar Engeland verhuist, komt vanaf 18 september in verschillende Europese landen uit. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

John Malkovich komt bij de Fantastic Four! - Actueel
Actueel

John Malkovich komt bij de Fantastic Four!

John Malkovich is de laatste acteur die meedoet aan de Fantastic Four van Marvel Studios, zo heeft The Hollywood Reporter bevestigd. Details over de personages worden tot nu toe geheim gehouden. Verder lezen...
The Nest

The Nest

Drama  Regie: Sean Durkin Met: Jude Law, Carrie Coon, Anne Reid Op zoek naar nieuwe kansen verhuist de ambitieuze ondernemer Rory (Jude Law) met zijn vrouw (Carrie Coon) en kinderen van een veilige Amerikaanse buitenwijk naar een onbetaalbaar landhuis in het conservatieve Engeland van de jaren 80. Terwijl Rory zich compleet verliest in zijn werk, heeft Carrie... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: