Linha de Passe - Bespreking Cinema

 
Het is allemaal goed en wel om te stellen dat mensen hun eigen lot in handen moeten nemen en zichzelf uit een lastig parket trekken. Maar als je het ongeluk hebt om geboren te worden in de minder gegoede buurten van São Paolo is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom alleen al moet je bewondering opbrengen voor de alleenstaande huismoeder Cleusa en haar zoons. Ze vertikken het om de weg naar de misdaad in te slaan en blijven (soms tegen beter weten in) hopen dat ze zich op een andere manier uit de ellende kunnen werken. 'Linha de passe' springt sowieso al in het oog omdat regisseurs Walter Salles en Daniela Thomas een ander beeld van de Braziliaanse grootstad willen schetsen dan we kennen van films als 'City of God'. Hier geen (of weinig) drugdealers en moordpartijen maar alledaagse problemen en situaties. Salles en Thomas doen hun uiterste best om de vaak schrijnende toestanden op te fleuren met humoristische toetsen en hun film niet te diep te laten wegzinken in pure miserie. Alleen kiezen ze daarvoor een vertelstijl die soms wel heel voorspelbaar klinkt. Begrijp me echter niet verkeerd: 'Linha de passe' doet wat hij voor ogen heeft en stelt geen moment teleur. (RN)
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

John Malkovich komt bij de Fantastic Four! - Actueel
Actueel

John Malkovich komt bij de Fantastic Four!

John Malkovich is de laatste acteur die meedoet aan de Fantastic Four van Marvel Studios, zo heeft The Hollywood Reporter bevestigd. Details over de personages worden tot nu toe geheim gehouden. Verder lezen...
Linha de Passe

Linha de Passe

Komedie  Regie: Walter Salles & Daniela Thomas Met: Vinicius De Oliveira, João Baldasserini,... Vier broers proberen elk hun eigen weg te vinden in Sao Paolo; een van de meest chaotische en hardnekkige steden van de wereld.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: