Friday the 13th (2009) - Bespreking Cinema

 
Na Halloween-slachter Michael Myers en zijn collega Leatherface uit de Texas Chainsaw Massacre-serie mag ook Jason Voorhees, de killer met het hockeymasker, uit de doden verrijzen. De vraag is echter of er op hun respectieve maskers na nog wel een verschil is tussen de drie heren. 'Friday the 13th' profileert zich wel eerder als een update van de slasher-klassieker uit 1980 dan als een remake, maar veel inspiratie lijkt hij niet te hebben. Regisseur Marcus Nispel liet in 2004 met zijn nieuwe 'Texas Chainsaw Massacre' zien dat hij weet hoe je een griezelfilm succesvol kan remaken maar de muse laat zich blijkbaar niet elke keer zomaar verleiden. Deze 'Friday the 13th' leunt eerder aan bij het gros van de slasher-remakes die de voorbije jaren de revue zijn gepasseerd. Nispel stelt zich tevreden met een mak doorslagje van alles wat het genre al heeft voortgebracht met slechts zeer occasioneel een half geslaagd idee. De dubbele intro is een geslaagde toets en het lot van de topless dame op de waterski's doet je even opwippen. Daarmee hebben we het echter ook ongeveer gehad qua inventiviteit. Laat Nispel maar Jasons volgende slachtoffer worden. (RN)
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Friday the 13th (2009)

Friday the 13th (2009)

Horror  Regie: Marcus Nispel Met: Jared Padalecki & Danielle Panabaker Een groep jonge volwassenen ontdekken het verlaten en dichtgetimmerde Camp Crystal Lake. Al snel kruist de dodelijke Jason Voorhees hun weg.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: