Taboo : Handige Hardy (serie) - Actueel Cinema

   - 

Hij verscheen in Black Hawk Dawn, Star Trek: Nemesis, Layer Cake - om er maar enkele op te noemen -, maar nu heeft Tom Hardy eindelijk evenwicht gevonden tussen de grote producties en de independent producties. Sterker nog, mogen werken met Christopher Nolan, Nicolas Winding Refn of Alejandro González Iñárritu gaf hem de mogelijkheid om zijn rollen genuanceerder te brengen en daarmee zijn artistieke positionering aan te dikken.

In dezelfde lijn mogen we zeker Locke niet vergeten van Steven Knight, waar Hardy een fantastische soloprestatie neerzette. De samenwerking Tom Hardy / Steven Knight lijkt bovendien zijn vruchten af te werpen.

We citeren hier nu wel Locke, maar we zouden ook zijn verschijningen in de serie Peaky Blinders kunnen benadrukken, waarmee we bijna Cillian Murphy zouden vergeten. Het is duidelijk dat deze rollen hem opportuniteiten gaven en zo ambitieuzer werk op het bordje brengen, waaronder dus ook Taboo.

Taboo vertelt het wraakverhaal van James Delaney… Hoewel hij als dood wordt beschouwd, komt hij in Londen opnieuw aan de oppervlakte tijdens de begrafenis van zijn vader na een fatale Afrikaanse reis. Bij de familie Delaney valt er duidelijk niets in plooi. Ook de relatie die James met zijn zus Zilpha onderhoudt keert zich tegen de rechten van de mens. Daarenboven zorgt zijn verrijzenis voor problemen bij de Britse Kroon en vooral bij de Oost-Indische Compagnie: James Delaney erft namelijk een groot stuk grond op Indisch gebied in Noord-Amerika. Een vergeten land dat een strategisch element wordt bij de toekomstige verdeling van de grenzen tussen Canada en de Verenigde Staten. Complotten, moordaanslagen, machtsspelletjes…. alles wat nodig is om dit bijzonder iets te verkrijgen. Buiten beschouwing gerekend: de vreemde en mysterieuze persoonlijkheid van James Delaney, die zelfs in staat is tot extreem geweld.

De intrigerende serie Taboo, gemaakt en geschreven door Steven Knight en Tom Hardy (en gecoproduceerd door Ridley Scott) bezit zowel vele kwaliteiten als mankementen. Geniaal is het nu ook weer niet, aangezien we zelfs enkele esthetische emo-gothische verschrikkingkjes tegenkomen. Toch neemt dit mysterieus verhaal zijn tijd om zich te ontwikkelen. Tom Hardy doet een klein beetje aan overacting, maar blijft desalniettemin fascinerend om naar te kijken! 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
5 films om in de stemming te komen voor seks - Actueel
Actueel

5 films om in de stemming te komen voor seks

We hebben deze lijst van 5 films samengesteld voor de geliefden die dit lezen om jullie in de stemming te brengen. Pak je popcorn en leun tegen elkaar aan, want dit wordt een spannend avontuur. Meer verklappen we niet... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: