William Blatty, schrijver van 'The Exorcist', overleden - Actueel Cinema

   - 

Auteur en filmmaker William Blatty, schrijver van het beroemde horrorverhaal 'The Exorcist' (1971), is donderdag op 89-jarige leeftijd overleden. Enkele jaren na het verschijnen van de bestseller maakte William Friedkin een geslaagde verfilming van het religieuze horrorfestijn over een jong meisje (Regan Blair) dat door de duivel wordt bezeten. Als filmmaker won Blatty in 1973 een Oscar voor het beste niet-oorspronkelijke script (gebaseerd op zijn eigen roman). In 1990 schreef en regisseerde Blatty zelf de tweede sequel van 'The Exorcist', 'The Exorcist III'. De reeks omvat uiteindelijk één belangrijke film, drie sequels en een prequel. 

Niet toevallig had de in 1928 in New York geboren Blatty een zeer katholiek-gelovige moeder. Die speelde een belangrijke rol in Blatty's jeugd, temeer daar zijn vader het gezin verliet toen Blatty nog maar drie was. Pas in de jaren '60 ging Blatty, na jobs als stofzuigerverkoper, chauffeur van bierwagens en luchtmachtpiloot en ondanks een diploma in de Engelse literatuur, aan het schrijven. Opmerkelijk genoeg schreef Blatty voor hij zich aan het bloedernstige exorcisme waagde vooral komische romans. De grappige kant van Blatty toonde zich onder andere in vermoedelijk de beste film van inspecteur Clouseau, 'A shot in the Dark'. Van die film schreef hij het script. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow' - Actueel
Actueel

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow'

How far would you go? Bekijk hier de eerste beelden van THE CROW, gebaseerd op het verhaal van de Amerikaanse stripserie, gecreëerd door James O'Barr. Ontdek de duistere en meeslepende wereld van regisseur Rupert Sanders, met in de hoofdrol de getalenteerde Bill Skarsgård. Vanaf 5 juni zal deze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: