"Kijkcijferkanon" Trump blaast "Terminator" Schwarzenegger weg - Actueel Cinema

   - 

Wat kan je allemaal doen met Twitter? In het geval van Donald Trump, toekomstig Amerikaans president, is dat een instrument om zijn beleid mee uit te stippelen, maar ook, om de man te spelen in plaats van de bal. Nieuw slachtoffer aan de schandpaal was vrijdag ex-acteur Arnold Schwarzenegger, die Trump heeft opgevolgd als presentator van de realityserie "The Celebrity Apprentice". Volgens de president elect werd de voormalige Terminator in zijn eerste aflevering maandag "overspoeld in vergelijking met het kijkcijferkanon" Trump. 

Trump werd een ster in de VS als presentator gedurende 14 seizoenen van "The Apprentice" en "The Celebrity Apprentice". Blijkbaar was hij zeer benieuwd naar hoe zijn opvolger het zou doen en hanteerde hij daarbij het criterium van de kijkcijfers. "Wow, de kijkcijfers zijn binnen en Arnold Schwarzenegger is 'overspoeld' (of vernietigd) in vergelijking met het kijkcijferkanon, DJT", aldus de zakenmagnaat die geen kans onbenut laat om zichzelf een 'egoboost' toe te dienen. Schwarzenegger haalde voor zijn eerste aflevering 4,9 miljoen kijkers, tegenover 6,5 miljoen voor Trump tijdens de eerste aflevering van zijn laatste seizoen als presentator van "The Celebrity Apprentice", twee jaar geleden. "Wat jammer voor de filmster, en het was nog maar seizoen 1 vergeleken met seizoen 14. Nu vergelijk met mijn eerste seizoen. Maar wat maakt het uit? Hij steunde (John) Kasich en Hillary (Clinton)", maakte Trump zich vrolijk in een tweede tweet, verwijzend naar respectievelijk zijn voormalige rivaal bij de Republikeinse voorverkiezingen en zijn Democratische uitdaagster bij de presidentsverkiezingen.

De 69-jarige Schwarzenegger, in een vorig leven behalve acteur ook gouverneur van Californië, hoeft na de uithaal van Trump niet dadelijk in een hoekje gaan zitten huilen. Kijkcijfers zeggen niet alles. Maandagavond was er in de States best wat concurrentie van andere zenders: er begon een nieuwe reeks van "The Bachelor", en bovendien was er sport op televisie.

"The Apprentice" was een soort talentenjacht waarbij gezocht werd naar een persoon om leiding te geven aan een van Donald Trumps bedrijven. De afvaller van elke aflevering kreeg steeds het zinnetje "You're fired" ("Je bent ontslagen") in het gezicht geslingerd door Trump. "The Celebrity Apprentice" is een variant met beroemdheden waarbij die proberen te winnen om geld in te zamelen voor een goed doel. Trumps naam verschijnt trouwens nog altijd in de generiek van de reeks als co-'executive producer'. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: