Spectral : Spoken op Netflix (TV Film) - Actueel Cinema

   - 

Ik kijk ze niet gauw, de TV Films. Eerder heb ik de neiging om serie-films in de trant van Show me a Hero of The Get Down te verslinden. Welke impulsen kreeg ik dan om Spectral te kijken, een futuristische versie van een oorlogsfilm à la Black Hawk Down?

De film begint met beelden van een verwoeste stad. We zijn in Moldavië. Een Amerikaanse soldaat baant zich een weg door het puin. Hij lijkt zijn strijdmakkers verloren te hebben. Ook draagt hij een vreemde bril, zogezegde ‘hyperspectrales”, die niet enkel menselijke vormen kan detecteren, maar ook spookachtige. Een seconde later is de soldaat dood… Dokter Clyne, onderzoeker van het Amerikaanse leger, wordt uitgestuurd om deze mysterieuze aanvallen uit te pluizen. 


Tot zover de basiscontext: oorlog, vreemde en onzichtbare vijanden en de zeer nabije toekomst. Een aantal bekende bijrol-gezichten herkennen we meteen: James Badge Dale (World War Z, Iron man 3…), Bruce Greenwood (Mad men, Captives), Emily Mortimer (The Newsroom, Ladygrey…)… Allen worstelen ermee om leven te geven aan een verhaal zonder uitgebreide logica. Niet getreurd, want Spectral kan – zonder de hoogtepunten in acht te nemen – je zonder enige verveling entertainen, mét een aantal catchy scènes. Nuja, indien je fan bent van special effects. Van het intrigerende begin tot het militair-futuristische manga- einde, over Doom-achtige aspecten en andere matrices, het wisselt rustig af. Te klasseren onder categorie “spek met eitjes”, ofwel de ideale film na een stevig/kort nachtje. Spek met eitjes, wie zegt daar nu nee tegen!?

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow' - Actueel
Actueel

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow'

How far would you go? Bekijk hier de eerste beelden van THE CROW, gebaseerd op het verhaal van de Amerikaanse stripserie, gecreëerd door James O'Barr. Ontdek de duistere en meeslepende wereld van regisseur Rupert Sanders, met in de hoofdrol de getalenteerde Bill Skarsgård. Vanaf 5 juni zal deze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: