Mr Robot S02, The Walking Dead S06, Falling Skies S05, The Affair… Uw series review - Actueel Cinema

 

Uiterst efficiënt is dit tweede seizoen van Mr Robot, en nochtans zweven we hier ergens tussen het absoluut briljante en het middelmatige. Bij momenten is de traagheid ook wel verschikkelijk irriterend… Maar, maar, maar! De spanning blijft daarnaast wel constant stijgen, de onverwachte situaties blijven komen, het complot wordt steeds ingewikkelder en bepaalde afleveringen flirten met een sfeer die wat aan David Lynch doen denken. Over het algemeen zijn we dus nog steeds zeer tevreden over deze compleet geschifte verhaallijn. De scheiding tussen werkelijkheid en verbeelding mag voor Elliot Alderson dan wel steeds onduidelijker worden, dankzij zijn vrienden, collega’s en zijn zus blijven we gelukkig wel bij de pinken! Dit seizoen, over nieuwe globalisering met geopolitieke inzet in een dystopische wereld, is dan ook een absolute aanrader!

Score: 8/10 Extra’s: Verwijderde scènes, making of…

Stephen King is, en zal, altijd een onuitputtelijke inspiratiebron blijven voor menig scenarist. Ondertussen ben ik wel de tel kwijt van hoeveel romans nu precies tot film verwerkt werden, maar dat aantal zal zeker en vast even indrukwekkend zijn als zijn bibliografie.

11.22.63 (22 november 1963) refereert naar de datum van de moord op wijlen President John F. Kennedy… Stephen King vertrekt vanuit twee eenvoudige principes: Kennedy redden om de geschiedenis te veranderen (en onder andere de oorlog in Vietnam voorkomen) en terug in de tijd reizen. Die taak wordt overgelaten aan de moedige Jake Epping (James Franco), ik laat aan u de verrassing van hoe hij dat nu juist doet. Globaal gezien is dit één van de topverwerkingen van King, zonder ook een grote revolutie te ontketenen of te gruwelen.

Score: 7,5/10 Extra’s: Featurette

Het is niet elke dag dat je iemand terugvindt in een reistas, op Times Square, temidden van het volk, naakt en volledig bedekt met tattoos. En nochtans is dit wat ‘Jane Doe’ ondergaat, een hoogst mysterieuze dame, die zich niet kan herinneren wie ze is en hoe ze daar in hemelsnaam terchtkwam. Al snel komt ze onder de hoede van de FBI, waar ze een interessant onderzoeksonderwerp wordt. De agenten komen er ook al snel achter dat elke tattoeage eigenlijk een hint is, een op te lossen vraagstuk, een deel herinneringen… Puzzels die een groot complot onthullen waarin onze Jane Doe een hoofdrol lijkt te spelen. Eenvoudig, efficiënt, zonder al te veel tierlantijntjes, Blindspot is aangenaam kijkvoer.

Score: 7/10 Extra’s: Featurettes, bloopers…

The Walking Dead wordt er elk seizoen donkerder op, en het zesde zal deze trend ook niet tegenspreken. Eens te meer krijgen de kleine overwinningen en magere hoop telkens een tragisch tegengewicht. Alexandria blijft een kwetsbaar Eden dat niet zal kunnen weerstaan aan de invloeden van de mens, aan de grote en kleine tegenslagen. Maar we gaan hier niet verder op ingaan, kwestie van het niet te “spoilen” natuurlijk. Het enige u nog dient te weten is dat elke serie-verslinder wel aan zijn trekken komt, ondanks de steeds meer aanwezige trage momenten. En het ergste moet nog komen!

Score: 8/10 Extra’s: Featurette, verwijderde scènes, audiocommentaar, …

Alles werd verteld in de 10 afleveringen van Falling Skies, de bloedstollende reeks, ondersteund door niemand minder dan Steven Spielberg. Noah Wyle (E.R.) kruipt hier in een rol die hem perfect op het lijf geschreven is, de leider/held, en dat tot aan het eind. Verder gaan we ook niet verhullen dat dit laatste seizoen niet het karakter bevat van voorgaande, en we zwijgen ook maar best over het slot. Een grootse tocht voor de mensheid die ons met een ietwat bittere nasmaak achterlaat.

Score: 7/10 Extra’s: Featurettes, …

iZombie, oftewel “snoezige” ondoden, met gevoelens, enquêtes, een poeslief vrouwelijk hoofdpersonage, een ex toekomstige geneesheer die plots verandert in “hersenvreter” en dan maar assistente wordt in een lijkenhuis (goed gezien, want: gratis hersenen inbegrepen!) … Een leuk en diverterend product die het zombie-onderwerp eens van een andere kant bekijkt dan wat we tegenwoordig gewend zijn. Het resultaat valt zeker eens te bekijken, als u wat tijd te verliezen heeft althans.

Score: 7/10 Extra’s: Verwijderde scènes, …

Dominic West (The Wire) en Ruth Wilson (Luther) worden in The Affair aan elkaar verbonden voor goede en erge tijden, en seks. Hun liefde voor elkaar mag dan echt zijn… toch is deze allesbehalve positief voor hun omgeving. Onze twee tortelduiven zijn namelijk allebei getrouwd… met een ander. Het verraad gaat stilaan ook aan hen beginnen knagen en aan het geduld van hun partners. Een serie met stijl en intelligent ritme.

Score: 7/10 Extra’s: Featurettes, …

In het kort:

  • Interessant van in eenzelfde box de twee seizoenen en de film van de serie Looking te verenigen. Tijd dus om wat inhaalwerk te verrichten voor deze ietwat slecht presterende serie bij H.B.O.
  • In afwachting van het vervolg kunnen we nu alvast genieten van het derde seizoen van 100.

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
5 films om in de stemming te komen voor seks - Actueel
Actueel

5 films om in de stemming te komen voor seks

We hebben deze lijst van 5 films samengesteld voor de geliefden die dit lezen om jullie in de stemming te brengen. Pak je popcorn en leun tegen elkaar aan, want dit wordt een spannend avontuur. Meer verklappen we niet... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: