Iraanse cineast Keywan Karimi naar gevangenis door film - Actueel Cinema

   - 

De Iraanse filmmaker Keywan Karimi is veroordeeld tot 223 zweepslagen en een jaar gevangenis omdat hij een film maakte over graffiti in Teheran. De cineast werd gisteren opgesloten door het Iraanse regime, heeft zijn Franse producent François d'Artemare aangekondigd. 

"De onafhankelijke filmmaker Keywan Karimi moest woensdag 23 november naar de gevangenis van Evin in de hoofdstad Teheran om zijn straf uit te zitten", verklaarde het productiebedrijf van François d'Artemare. Het Iraanse regime veroordeelde Karimi in oktober vorig jaar tot zes jaar cel omdat hij een documentaire heeft gemaakt over politieke graffiti in de straten van Teheran. Begin 2016 werd de straf verminderd tot één jaar cel en 223 zweepslagen. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: