Maak kennis met de grootste pionier in de geschiedenis van bier - Actueel Cinema

   - 

Een leven zonder heerlijk koud bier. Wij mannen kunnen én willen ons dat niet voorstellen. Gelukkig voor ons is er tegenwoordig bier in overvloed. Maar het had niet veel gescheeld, of we hadden nooit van dit smakelijke gele drankje met de verleidelijke witte schuimkraag kunnen genieten. Met dank aan Emil C. Hansen: wellicht de grootste pionier in de geschiedenis van bier.

Voor eeuwig dankbaar
De geboren Deen groeide op in een excentriek en arm gezin. Hij probeerde alles om te overleven: theatervoorstellingen, het schilderen van gebouwen, een lerarenopleiding en nog veel meer. Uiteindelijk kreeg hij een baan als leraar, kon daarmee zijn vervolgstudies betalen en ontwikkelde zich tot een vooraanstaand schimmelexpert. Vanuit daar was het een kleine stap naar de Carlsberg bierbrouwerij, waar hij organismen in bier ging onderzoeken. Bierliefhebbers zullen hem daarvoor eeuwig dankbaar zijn.

Een schot in de roos
Hij kwam met een uitvinding die een revolutie veroorzaakte in het bierbrouwproces: gezuiverde gist. Met deze zuivere gist werd bierbrouwen eindelijk een voorspelbaar proces. Het nieuwe ‘Carlsberg ondergist nr. 1’ werd voor het eerst op productieschaal gebruikt in 1883. Het bleek meteen een schot in de roos. Carlsberg doneerde de gezuiverde gist gratis aan bierbrouwers wereldwijd. Nog steeds is 90% van de pinten van grote internationale brouwers afkomstig van deze uitvinding.

Proef nu zelf zijn unieke uitvinding
Carlsberg eert nu Emil Hansen met een bijzonder Rebrew Project. Het revolutionaire bier uit 1883 is opnieuw gebrouwen op traditionele wijze. Wil je het proeven? Dat kan. Ook in België wordt een beperkt aantal unieke flesjes verspreid. Met grote dank aan Emil C. Hansen.

Ontdek hier nog meer bierpioniers.

 

Met de steun van Carlsberg. 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: