De 10 films over Amerikaanse presidenten die we moeten zien - Actueel Cinema

   - 

Donald Trump is de nieuwe president van Amerika. We kunnen haast niet geloven dat we dit schrijven. Aangezien er al een hoop presidenten de revue zijn gepasseerd, is dit luik van de Amerikaanse geschiedenis meermaals onderwerp geweest in de cinematografie. We zijn vast benieuwd naar een film over de toekomstige president en zijn bewind.. 

The Ides of March

Ryan Gosling’s personage ontdekt de corrupte kant van politiek.

Stephen Meyers (Gosling) is een ambitieuze persvoorlichter die onder campagneleider Paul Zara (Hoffman) meewerkt aan de campagne van de democratische presidentskandidaat gouverneur Morris (Clooney). Al snel valt Stephen ondanks zijn goede intenties ten prooi aan achterkamerpolitiek, verraderlijke manipulatie en wordt hij verleid door een jonge stagiaire (Wood). Hij probeert zich staande te houden, terwijl een journalist (Tomei) en de campagneleider van de andere grote kandidaat (Giamatti) hem tegenwerken. Als Stephen vervolgens binnen zijn eigen team op een schandaal stuit, raakt hij volledig de weg kwijt.

 

Lincoln

Steven Spielberg film met Daniel Day-Lewis die in de rol kruipt van Abraham Lincoln. 

De film volgt de politieke clash tussen Abraham Lincoln, de zestiende president van de Verenigde Staten, en de machtige mannen van zijn kabinet in de strijd tegen de afschaffing van de slavernij en het einde van de Amerikaanse Burgeroorlog. De focus ligt hierbij voornamelijk op de laatste maanden van Lincolns leven, waaronder ingezoomd wordt op de permanente afschaffing van de slavernij, die het gevolg was van een zeer nipte stemming in het Huis van Vertegenwoordigers over het 13e Amendement.

 

JFK

Snowden regisseur Oliver Stone heeft het wel voor politieke onderwerpen. 

1963: Jim Garrison neemt de taak op zich om de moord op president John F. Kennedy in Texas te onderzoeken. Garrison staat erg argwanend ten opzichte van het officiële verhaal dat door de FBI verteld wordt. Wat hij al weet, en wat hij vervolgens allemaal ontdekt, zorgt ervoor dat hij begint te vermoeden dat er meer aan de hand is dan wat er aan het publiek wordt verteld.

Frost/Nixon

Het Watergate schandaal betekende het einde van Richard Nixon’s presidentschap. TV-presentator David Frost (Michael Sheen) interviewt de ex-president (Frank Langella) wat resulteert in een intelligente discussie. 

Fail Safe

Hendry Fonda als president van de USA tijdens de koude oorlog. Een onvergetelijke film uit de jaren 60.

Een technische storing in een strategisch systeem van het Pentagon zorgt ervoor dat er foute orders worden gestuurd naar een aantal B-58 bommenwerpers. De mannen aan boord van de bommenwerpers krijgen de orders om Moskou te bombarderen. Naarmate de bommenwerpers dichter bij hun doelwitten aankomen, moeten de Amerikanen en de Russen een oplossing zien te vinden.

 

W.

Everyone van grow up to be president…. Oliver Stone verfilmt het leven van de 43e president van de VS, de republikein George W. Bush. 

Hoe je ook over hem denkt, George W. Bush is één van de meest controversiële figuren in de recente geschiedenis. Het leven van de 43ste president van de Verenigde Staten is er één van vele diepe dalen en hoge pieken. Geboren in een vooraanstaande familie ligt er al vanaf jonge leeftijd een hoge druk op George W. Hij kende een redelijk onbezorgde jeugd en een succesvolle periode in het bedrijfsleven maar verloor zichzelf daarna in de drank. De ontmoeting met zijn vrouw en bekering tot het geloof gaven hem de houvast zijn problemen te overwinnen en zich te ontpoppen tot belangrijkste leider van het Westen.

 

The War Room

Een documentaire over de fascinerende verkiezingscampange van Bill Clinton tegen George Bush sr. Er wordt vooral gefocust op de 'spindoctors' van Clinton, George Stephanopoulos en James Carvile.

The American President

Het moet niet altijd een thriller zijn.. Deze romantische komedie/drama gaat over de President Andrew Shepherd (Michael Douglas) die een politieke activiste ontmoet en beginnen te daten..

Primary Colors

In feite is het een fictieve film, maar eigenlijk portretteert deze film Bill Clinton’s eerste presidentiële campagne in 1992.

Jack Stanton is presidentskandidaat. Stanton houdt van mensen en in het bijzonder van mooie vrouwen. Zijn intelligente en even ambitieuze echtgenote Susan steunt hem door dik en dun en tracht zijn zwakheden door de vingers te zien. Maar als plots een seksschandaal de pers haalt, verliest Stanton z'n goede reputatie en lijken alle inspanningen van z'n medewerkers voor niets te zijn geweest.

 

Nixon

Jep, alweer eentje van Oliver Stone. Deze keer vertolkt Anthony Hopkins de rol van Nixon.  

De film vertelt het verhaal van Richard M. Nixon, voormalig president van de Verenigde Staten. De film begint met de inbraak in het Watergate-gebouw, wat uiteindelijk het vroegtijdige einde van zijn presidentschap zou betekenen.

 

Serie: House of Cards, met in de hoofdrol Kevin Spacey als genadeloos en ambitieus politicus in Washington DC.  

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: