Steven Seagal is nu een Russisch staatsburger - Actueel Cinema

   - 

De Amerikaanse acteur Steven Seagal kreeg zijn nieuwe paspoort uit handen van president Poetin zelf. Seagal zou goed bevriend zijn met de Russische president. Ook noemde hij hem eerder al "één van de grootste wereldleiders", meent Nieuwsblad.be. 

De Russische president tekende zelf het decreet dat de acteur het burgerschap gaf. Een woordvoerder van het Kremlin vertelde nog dat Seagal "warme gevoelens" koestert ten opzichte van Rusland. Dat samen met zijn "sterrenstatus" waren redenen genoeg om hem een Russisch staatsburger te maken. Seagal is voornamelijk bekend van zijn rollen in talloze Kung Fu films in de jaren 90. Nu speelt hij voornamelijk in B-films die bestemd zijn voor de direct-to-dvd-markt. Seagal's grootmoeder is Russische en in 2014 zei Seagal nog dat hij de annexatie van de Krim "aanvaardbaar" vond, ook speelde hij daar hetzelfde jaar een concert.

Het is niet de eerste keer dat het Kremlin Seagal benadert want in 2013 wouden de Russische autoriteiten in opdracht van president Poetin hem de titel van ereconsul van Rusland in Californië en Arizona geven. De Amerikaanse autoriteiten hebben dat toen echter geweigerd. Eerder ging Frans acteur Gerard Depardieu hem voor, hij nam de Russische nationaliteit vanwege fiscale redenen. Hij stookt er nu biologische wodka. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: