Arrival : Denis Villeneuve aan de SF ! - Making of Cinema

 

Denis Villeneuve verandert menselijke emoties in verhalend goud… Of we nu Incendies en Prisoners als voorbeeld nemen, met gevoelige personages, ontzet door dramatische elementen, het bevreemdende Enemy, waar Jake Gyllenhaal in dubbel ziet, of het geduchte Sicario…Villeneuve kan zachtjes aan van stijl veranderen, zonder zijn diepzinnige sensibiliteit te verloochenen.

Vandaag zet hij zich aan het science-fiction genre en de Canadese regisseur lijkt hier, eens te meer, compleet in zijn element. Het beste bewijs : hij koppelt moeiteloos Arrival en het (zeer verwachte) vervolg van Blade Runner.

Maar we blijven in de tegenwoordige tijd : Arrival . Op het menu, de landing van buitenaardse entiteiten. Dokter Louise Banks (de ravissante Amy Adams) wordt door het leger opgeroepen om contact te leggen, en een poging te doen tot communicatie met deze wezens. De teaser geeft ons slechts enkele elementen en we bevinden ons op amper drie minuten tijd in een ongelofelijke sfeer, gebaseerd op zowel het acteerspel, als op de special effects. Arrival bevindt zich ergens op de kruising van Close Encounters of the Third Kind (Steven Spielberg) en Contact (Robert Zemeckis), met daarbovenop een constant gevoel van dreiging.

U heeft het al begrepen, wij kunnen haast niet meer wachten !

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: