Film van de week : Inferno ... Ron Howard brengt Robert Langdon terug tot leven. - Actueel Cinema

   - 

De regie van Ron Howard mikt dan misschien wel op een groot publiek, en tracht elk risico te vermijden, toch blijven zijn films mooie lessen, vol ambitie en uiterst efficient. Een voorbeeld daarvan is Rush, bewijs dat formule 1 spannend kan worden op het grote scherm. En In the Heart of the Sea, die ondanks al zijn gebreken eens te meer het succes van de Ron Howard-methode bewijst.

In die eerder atypische filmografie keert er steeds één element terug : de filmbewerkingen van Dan Brown’s romans (The Da Vinci Code en Angels & Demons), politieromans vol mystiek, raadsels en oude, mysterieuze sectes.  Temidden van dit parallele universum, vol schaduwen, vinden we Robert Langdon (Tom Hanks) terug, een religie professor aan Harvard en tegelijk inspecteur… zowel de films als de boeken kennen succes, waarom dan de koe volledig uitmelken ?

Inferno zet alles in, citeert de grote Dante Alighieri en de naderende dreiging van de hel op aarde. Klinkt veelbelovend !

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Inferno

Inferno

Thriller  Regie: Ron Howard Met: Tom Hanks, Omar Sy, Felicity Jones, Ben Foster,... INFERNO volgt de avonturen van Harvard professor symboliek, Robert Langdon. Wanneer Langdon met geheugenverlies wakker wordt in een Italiaans hospitaal, probeert hij samen met dokter Sienna Brooks zijn geheugen terug te krijgen en zo te voorkomen dat een gek, geinspireerd door Dante's Inferno, een... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: