12 films om naar uit te kijken in het najaar van 2016 - Actueel Cinema

   - 

Voor deze films lopen we op de tippen van onze tenen, zitten we op het puntje van onze stoel en krijgen we al de kriebels in de buik. Ontdek alvast de films waar wij het komende najaar het meeste naar uitkijken. Eigenlijk verlangen we stiekem al naar die gezellige herfst- en winteravonden die meteen uitnodigen om een goede film te gaan kijken in de bioscoop. 

 

September

Hell or High Water - 21/9

Een moderne western met Jeff Bridges, geselecteerd voor Un Certain Regard op het Filmfestival van Cannes dit jaar en geschreven door de scenarist van Sicario. Kan alleen maar goed zijn toch?

 

Juste la Fin du Monde - 21/9

De nieuwe film van de 27-jarige Canadese regisseur Xavier Dolan won de Grote Jury Prijs op het Filmfestival van Cannes dit jaar. Dolan gaat altijd heel beeldend te werk, heeft een enorm goede muzieksmaak en kreeg voor deze dramafilm over een toneelschrijver met aids een topcast bijeen. Niet te missen dus.

 

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children - 28/09

Joepie, de nieuwe Tim Burton is er bijna! Dit fantasy verhaal is gebaseerd op het gelijknamig en populair boek van Ransom Riggs. De Edward Scissorhands regisseur ging vorig jaar twee weken in Brasschaat filmen. Kasteel Torenhof dient namelijk als ‘thuis’ voor de weeskinderen van Miss Peregrine.

 

Oktober

Captain Fantastic - 12/10

De trailer doet sommigen al tranen in hun ogen krijgen. Captain Fantastic is een ontroerend familiedrama met thema’s om bij na te denken. Viggo Mortensen speelt de vader van een bende kinderen die hij heeft opgevoed in een zelfgecreëerd paradijs.

 

De Premier - 26/10

Natuurlijk kijken we ook uit naar de nieuwe film van Erik Van Looy. Na zijn escapades in Hollywood, vertoeft de Slimste Mens presentator opnieuw in Belgenland en belooft ons de spannendste Belgische film die we ooit zullen gezien hebben. Benieuwd.

 

November

The Girl on the Train - 02/11

Ik gaf het boek eens cadeau aan mijn moeder voor moederdag. Zal ik haar nu ook een cinematicket cadeau doen? De synopsis en de trailer beloven alleszins als veel goeds en het zou misschien wel een Oscar nominatie kunnen in de wacht slepen!

 

Fantastic Beasts and Where to Find Them - 16/11

Alle hens aan dek op 16 november voor de Potterheads onder ons. Deze film vertelt de avonturen van Newt Scamander (Eddie Redmayne) die zich afspelen 70 jaar vóór Harry Potter het boek over Fabeldieren in de handen krijgt.

 

La La Land - 30/11

Enorm bejubeld geweest op het Filmfestival van Venetië waar de film de opener was. Deze musical doet een beetje denken aan The Artist en heeft Ryan Gosling en Emma Stone als hoofdrolspelers. Het zou dus best eens kunnen dat regisseur Damien Chazelle (Whiplash) grote kans maakt op een Oscar...

 

December

Arrival - 7/12

Na de succesvolle films van Dennis Villeneuve (Incendies, Prisoners, Sicario)  kijken we nu uit naar de nieuwe sci-fi met Amy Adams en Jeremy Renner. De trailer doet ons al rillingen krijgen.

 

Rogue One: A Star Wars Story - 14/12

De eerste Star Wars “spin-off” is een feit! Gesitueerd vóór de gebeurtenissen die zich afspelen in de originele saga. De rebellen proberen namelijk de plannen voor de aanmaak van de Death Star te stelen.

 

Baccalauréat - 21/12

Internationaal gevierd Roemeens regisseur Cristian Mungiu keert terug met een krachtige en universele studie over de uitdagingen van het ouderschap. Een uniek en compromisloos portret van een vader-dochterrelatie. Aanrader van op het Filmfestival van Cannes dit jaar!

 

Paterson - 28/12

Adam Driver zien we graag spelen, en zijn daarom enorm nieuwsgierig naar de film van Jim Jarmusch over een buschauffeur met de naam Paterson en zijn leventje in het stadje met dezelfde naam Paterson.

 

Naar welke film kijkt u het meeste uit?

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: