10 Back-to-school films die je door het nieuwe schooljaar helpen - Actueel Cinema

   - 

So long, summer! De zomervakantie is in een knip voorbijgegaan. Voor alle scholieren en studenten betekent de maand september: back to school. Deze films helpen je misschien om opnieuw gemotiveerd het nieuwe schooljaar verder te zetten. Maak nieuwe vrienden zoals in The Perks of Being a Wallflower en The Breakfast Club of zet een zot schoolproject op zoals Max in Rushmore.

 

Ga naar het schoolbal zoals in Back to the Future

De middelbare school is voor de eerste Back to the Future film de plaats waar de ouders van Marty McFly elkaar hebben ontmoet. Wanneer Marty teruggaat in de tijd, moet hij door een misverstand de geschiedenis proberen herstellen.

 

Maak nieuwe vrienden zoals in The Perks of being a Wallflower

Voor alles een eerste keer, ook dat eerste jaar op ‘highschool’. Deze coming of age film volgt Charlie, die het muurbloempje is van zijn eerste jaar op de middelbare school. Hij leert nieuwe vrienden kennen en naarmate film vordert komen we diepzinnigere verhaallijnen te weten. 

 

Bewonder je favoriete leraar zoals in Dead Poets Society

Elke leraar literatuur zou de slogan “Carpe Diem” moeten hebben zoals die van Professor Keating in Dead Poets Society, gespeeld door de vorig jaar overleden topacteur Robin Williams. Zoals geen ander kan deze acteur ons tegelijkertijd doen lachen en ontroeren.

 

Let op voor straffen zoals in The Breakfast Club

Vijf jongeren moeten nablijven op een zaterdagochtend. Een schminkpop, een sporter, een rebel, een alternatiefje en een nerd. Ze moeten een opstel schrijven, maar niemand heeft daar duidelijk zin in. Geen zin in schoolwerk? Check dan zeker Hughes' andere makelij Ferris Buellers Day Off

 

Organiseer zelf iets op school zoals in Rushmore

Max Fischer zit op een privéschool en is zowaar de slechtst presterende leerling die ze hebben. Toch heeft Max een bijzonder talent: hij is een enthousiaste initiatiefnemende ondernemer. Een uitstekende Wes Anderson met een jonge Jason Schwartzman aan de zijde van de leuke Bill Murray. 

 

Spendeer tijd met je beste vrienden zoals in Me and Earl and the Dying Girl

In zijn laatste jaar komt Greg in contact met Rachel, die aan de vreselijke ziekte leukemie lijdt. Samen met zijn beste vriend Earl, waarmee hij grappig parodieën maakt op bekende films, spenderen ze veel tijd met Rachel. Hou die zakdoeken maar al gereed. 

 

Scoor een nieuw lief zoals in Superbad

Jouw laatste jaar van het middelbaar was nog nooit zo chaotisch en hilarisch als dat van het duo Seth en Evan (Jonah Hill en Michael Cera). Met de hulp van hun vriend McLovin (Christopher Mintz-Plasse) proberen ze veel alcohol op een feestje binnen te krijgen om zo meisjes te kunnen scoren.

 

Maak magische avonturen zoals in Harry Potter and the Sorcerer’s Stone

Wij hopen nog steeds een brief van Hogwards te vinden in onze brievenbus. One day…

 

Wees geen pester zoals die in Carrie

Carrie is verlegen, heeft een crazy moeder, ligt niet al te goed in de groep en heeft een nogal duister geheim. Ze wordt vernederd op het schoolbal en de hel barst los. Een verhaal verfilmd door Brian De Palma, met een jonge John Travolta en gebaseerd op het horror boek van Stephen King!

 

Schrijf wat in je dagboek zoals in Heathers  

Veronica heeft twee beste vriendinnen die allebei Heather heten. Samen met de nieuwkomer J.D. wil Veronica wraak nemen op alle popular kids. Alles verloopt echter niet volgens plan. Een zwarte killerkomedie.

 

Welke Back-to-school films wil jij nog aan dit lijstje toevoegen?

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: