Blair Witch : vervloekt is diegene die slecht denkt - Making of Cinema

 

Geregisseerd met de toenmalige beschikbare mogelijkheden, een onstabiele camera en een handjevol geïmproviseerde acteurs… de horrorprent The Blair Witch Project, uitgekomen in 1999, is het voorbeeld bij uitstek van de ultrasuccesvolle low-budget film.

Het is dan misschien niet het eerste project in « found footage » stijl  (die films met de zogezegde amateurbeelden), voorlopers waren de films van Peter Watkins (Punishment Park), of nog Cannibal Holocaust – om er maar enkelen op te noemen -, deze film, in elkaar gestoken door Daniel Myrick en Eduardo Sánches, is het voorbeeld voor, onder andere, Rec, The Troll Hunter, Cloverfield, Redacted, Paranormal Activity, The Visit, …

Maar goed, plaats u eens in de schoenen van de producers : zou u niet geneigd zijn toe te geven aan dit makkelijk verdiende geld ?

Natuurlijk zetten we de werken van De Palma of Balaguero niet op hetzelfde niveau als As Above, So Below of de werpelingen van Oren Peli !

Kortom, dit allemaal om maar te zeggen dat het 17 jaar geduurd heeft eer er een echt vervolg kwam op The Blair Witch Project. We zouden nu al willen zeggen dat het een flop wordt, maar als we zien wie de regisseur is moeten we hier misschien wel op terugkomen. Inderdaad, Adam Wingard heeft in 2007 fans kunnen veroveren met zijn zeer bizarre Pop Skull. Even geslaagd en nog succesvoller bij het grote publiek was You’re Next en zijn bijdrages aan verschillende horror anthologieën (in « found footage » modus uiteraard) zoals V/H/S.

Met deze, bescheiden, referenties gaat Wingard nu verder met twee grote projecten : de remake van de Koreaanse donkere thriller I Saw the Devil, en het (echte !) vervolg van The Blair Witch Project.

Binnenkort het verdict !

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: