Batman vs Superman, Eddie the Eagle, Kung-fu Panda 3… uw DVD review. - Review Cinema

   - 

Ondanks de grote polemiek, die de "pro" en de "anti" verdeelt (zowel op het gebied van de critici als de gewone toeschouwer), hebben we toch enige sympathie voor de, door Zack Snyder geregisseerde, blockbuster Batman vs Superman. Het moet gezegd worden dat deze opdracht bijna onmogelijk was: ons een ultieme confrontatie tonen, tussen twee superhelden van heel verschillende kalibers, het licht (Superman) tegen de schaduw (Batman). Een verhaal dat heel wat lagen bevat. Dit bewerken als start van de Justice League kan bijna vergeleken worden met zelfmoordneigingen... maar dat is niet genoeg, daarbovenop krijgen we ook nog Doomsday, het einde van Superman... Wat? Dat is gewoon "too much", onverteerbaar. En nochtans is Snyder er toch - deels - in geslaagd het onmogelijke te doen en ons te doen bibberen en sidderen van plezier. Laten we eerlijk zijn: het geheel is een slechte mix van verschillende producten (een reboot, een nieuwe serie - concurrentie voor The Avengers -, etc. ), moeilijk te beheren op gebied van ritme (de interessante langere versie bezit jammer genoeg hetzelfde probleem en kan dit niet compenseren). Maar ondank dit alles zijn we vol lof over het titaneske werk.

Score: 6,5/10 Bonus: Lange versie, Making of, featurettes, ...

Ja, we geven toe dat spreken over een sportieve comedy (een soort van Rocky, versie 'art brut'), gebaseerd op waargebeurde feiten, er een paar zou kunnen doen wegvluchten. Maar Eddie the Eagle is het bekijken absoluut waard, vertrouw ons hier maar! Na een bescheiden, doch opgemerkte, passage in de donkere zalen verschijnt deze kleine film, ondersteund door het talent van onder andere Hugh Jackman en Taron Egerton, nu in home cinema versie. Aarzel dus niet langer en haal uw kijkschade nu in!

Score: 7,5/10 Bonus: featurettes...

Wat minder langs de kanten van Kung-Fu Panda... maar ook als dit derde luik (ietsjes meer gericht naar het jongere publiek) ietsjes minder kwalitatief is dan zijn voorgangers bezorgt hij ons toch nog steeds heel wat plezier. Deze "Awesome edition" die we in HD hebben kunnen degusteren brengt ons terug heel de leuke grafische effecten en bijhorende sound die we eerder als in de bioscoop konden proeven. Daarbovenop krijgeven we er ook nog ludieke en plezante featurettes bij: karaoke, een game, een initiatie tot de kunst van origami...

Score: 7/10 Bonus: karaoke, featurettes, game, ...

Moeten we u er aan herinneren dat 10 Cloverfield Lane een uitstekende film is, met een geweldige en zeer verontrustende John Goodman in één van de hoofdrollen ? Het geheel benadert de stijl van Shyamalan, maar dan met een betere twist, deze film van JJ Abrams wordt heel graag herbekeken.

Score: 8/10 Bonus: audiocommentaar, featurettes...

Bij de meer intimistische releases vinden natuurlijk het onmisbare Demain terug van Cyril Dion en Mélanie Laurent, het romantische en historische Brooklyn van John Crowley, met de geweldige Saoirse Ronan, en de re-release van klassieke The Panic in Needle Parc van Jerry Schatzberg (met een zeer jonge Al Pacino) of nog het zeer ontroerende Room van Lenny Abrahamson.

Score: 7,5/10

Bij de grotere producties vinden we Allegiant terug als grote winnaar, kort gevolgd door The Huntsman: Winter's War. Minder pyrotechnisch en hyperkinetisch dan wat we van Bay gewend zijn is 13 Hours, een succes bij de liefhebbers van oorlogsfilms, niet zo nauwlettend op historische correctheden.

Score: 7/10

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: