3 keer prijs voor Belgische film in het buitenland. - Actueel Cinema

   - 

Het gaat tegenwoordig goed bij de Vlaamse filmmakers onder ons. Deze zomer vielen er al heel wat prijzen, zowel voor film als voor de regisseurs, acteurs enz. We somden eerder al zes Vlaamse films op die we binnenkort in onze zalen mogen verwachten. Hieronder drie bijzondere bekroningen om in het achterhoofd te houden.

Vincent - Barbara Sarafian

Op het prestigieuze Filmfestival van Locarno, dat van 3 tot 13 augustus plaatsvond, heeft de Gentse actrice Barbara Sarafian (‘Aanrijding in Moscou’) de persprijs mogen ontvangen voor haar vertolking in de nieuwste film van regisseur Christophe Van Rompaey. Ze speelt daarin de moeder van Vincent, een 17-jarige jongen die de wereld op een drastische wijze wilt verbeteren. Op 31 augustus komt de film in onze zalen!

Bekijk alvast de trailer:

Brak  - Laurent van Lancker, Tibo Vandenborre en Laurens De Geyter

In Portugal vond midden juli het Filmfestival van Avanca plaats. Het filmdebuut ‘Brak’ (of ‘Fallow’ in het Engels) van documentairemaker Laurent Van Lancker kreeg daar maar liefst drie prijzen: eentje voor Tibo Vandeborre (Beste Acteur), eentje voor Laurens De Geyter (Beste Fotografie) en als derde de Speciale Vermelding van de Jury. Op 14 september mogen we hem verwachten in onze bioscopen.

De trailer:

Complices - Mathieu Mortelmans, Antoine Russbach, Jean-Henri Compère, Sylvain Freyens en Ozark Henry

Mathieu Mortelmans werd met vijf prijzen bekroond op The Los Angeles Cinema Festival of Hollywood. Zijn kortfilm ‘Complices’ werd gelauwerd voor Beste Scenario (Mathieu Mortelmans en Antoine Russbach), Beste Regie, Beste Acteur (Jean-Henri Compère), Beste Camerawerk (Sylvain Freyens) en Beste Originele Score (Ozark Henry). De film gaat over rechter Philippe die het vluchtmisdrijf van zijn zoon verborgen probeert te houden. Mathieu is geboren in Antwerpen en draait series in het Vlaams (o.a. De Kroongetuigen, Vermist). Hij studeerde in Franstalig België en maakt zijn kortfilms in het Frans.

Bekijk hier de trailer:

En er is meer!

Andere Vlamingen die kansen wagen in buitenland zijn:

Fien Troch met Home. De Vlaamse regisseuse is uitgenodigd op het Filmfestival van Toronto dat loopt van 8 tot 18 september. Eerder mocht ze ‘Home’ ook al vertonen op het Filmfestival van Venetië.

Leonardo Van Dijl met Umpire. Na zijn internationale première op het Filmfestival van Locarno, mag Van Dijl zijn kortiflm nu ook voorstellen binnen de International Film Students Meeting van het Filmfestival van San Sebastián (16 - 24 september).

Peter Monsaert met Le Ciel Flamand. Ook ‘Le Ciel Flamand’ mag naar San Sebastián. De film over drie generaties vrouwen is geselecteerd voor de officiële competitie van het New Directors luik.

Adil El Arbi en Bilall Fallah met The Big Fix, Snowfall en Beverly Hills Cop 4. Deze twee alom bekende Belgische filmmakers (‘Image’, ‘Black’) hebben enkele Hollywoodiaanse spelers op hun to-do lijst staan. 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Le Ciel Flamand

Le Ciel Flamand

Drama  Regie: Peter Monsaert Met: Sara Vertongen, Esra Vandenbussche, Wim Willaert,... Monique baat samen met haar dochter Sylvie het baanbordeel Le Ciel Flamand uit op de grens van West-Vlaanderen en Frankrijk. Eline, het zesjarige dochtertje van Sylvie, is gefascineerd door de mysterieuze werkplek van haar mama en oma, maar wordt ten allen tijde de toegang ertoe ontzegd. Wanneer... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: