5 recepten voor een filmisch geïnspireerde avond - Actueel Cinema

   - 

Filmfreak en foodie? Lees dan snel verder (en ontdek ook snel nog deze post over enkele eetplaatsen die geïnspireerd zijn op film). Wie niet weet wat te koken vanavond en net iets specialer te werk wil gaan kan hieronder een beetje inspiratie opdoen. In film is eten vaak een belangrijke factor. Deze week sommen we 5 films op waarin bepaalde serveringen ons zijn bijgebleven. Van Kubricks vreemde spaghettiscène in A Clockwork Orange tot de (veggie-)Indische maaltijden van The Lunchbox. Om het jullie gemakkelijk te maken, zochten we de bijhorende recepten op. Heb je nog andere aanraders voor ons, laat het ons dan zeker weten. Smakelijk!

1. Spaghetti met rode wijn – A Clockwork Orange (Stanley Kubrick, 1971)

Een klassiek gerecht gelinkt aan een echte klassieker van Stanley Kubrick! Hoofdpersonage Alex  DeLarge krijgt spaghetti en rode wijn aangeboden in het huis van één zijn vorige slachtoffers. Spaghetti wordt ook vaak gelinkt met Lady & de Vagebond, uiteraard. Twee hondjes die een bord spaghetti met gehaktballetjes delen, een scène die niemand vergeet.

We vonden hier een goed recept.

En.. don’t forget to try some good WINE.

2. Cheeseburger met frietjes en mayonaise - Pulp Fiction (Quentin Tarantino, 1994)

Hm-hm, this is a tasty burger! De fictionele Big Kahuna Burger van Quentin Tarantino’s iconische film wordt wel degelijk gesmaakt door Samuel L. Jacksons personage Jules Winnfield. Vincent Vega (John Travolta) is dan weer verbaasd door de benamingen van burgers in Parijs en vindt mayonaise op frietjes werkelijk wansmakelijk. Wel, dat hij groot ongelijk heeft!

We vonden hier een goed recept van een tasty burger.

En vergeet vooral de mayonaise niet bij de frieten.

'I've seen 'em do it, man. They fuckin' drown 'em in that shit.' (Vincent)

3. Ratatouille – Ratatouille (Brad Bird en Jan Pinkava, 2007)

Leer heerlijke Ratatouille koken met Remy, de Parijse rat met een enorme liefde voor goed eten. Deze zeer kwalitatieve Pixar animatiefilm geeft je meteen zin om zelf de groenten te beginnen snijden. We hebben een leuk filmpje gevonden die netjes uitlegt hoe je het moet maken.

4. Aardappelpuree met konijn – Lord of the Rings: The Two Towers (Peter Jackson, 2003)

Potatoes. Boil 'em, mash 'em, stick 'em in a stew. In het tweede deel van de The Lord of The Rings trilogie snakt Sam gretig naar ‘taters’. Eten is doorheen de films een enorm belangrijk element. De hobbits waarderen eten, alsook de dwergen en de elven. Hier is een sappig receptje voor puree met konijn. Een beetje Lembas Brood erbij? Klik dan hier

5. Indische Gatta Ka Saag (veggie) - The Lunchbox (Ritesh Batra, 2013)

Gatta Ka Saag is een gerecht voor de vegetariërs onder ons, geïnspireerd op de maaltijden die geserveerd werden in de Indische film The Lunchbox. Dit romantisch drama vertelt het verhaal van Ila en Saajan die per ongeluk in contact komen door verkeerd geadresseerde lunchdozen. Je hebt misschien wel wat vreemde ingrediënten nodig voor dit recept, maar het is het proberen waard! Deze video legt het je gemakkelijk uit. 

Ook al een hongertje?

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: