"The Girl with All the Gifts" opent 69ste filmfestival van Locarno - Actueel Cinema

   - 

Het 69ste filmfestival van Locarno, aan het Zwitserse Lago Maggiore, opent vanavond met de première van de Engelse sci-fi thriller "The Girl with All the Gifts" van de Schotse regisseur Colm McCarthy. De sterren van de dystopische film, gebaseerd op een boek van Mike Carey, zijn Gemma Arteton en Glenn Close. 

In totaal nemen 17 internationale films het tegen elkaar op voor de prestigieuze hoofdprijs, het Gouden Luipaard. Er zitten geen Belgische films in de wedstrijdselectie. Toch is de Belgische cinema vertegenwoordigd in Locarno. Zo gaat "Vincent", de nieuwe film van Christophe Van Rompaey, in première op de Piazza Grande. Het is al van 2003 geleden dat een Vlaamse film die eer te beurt viel. Toen werd "Anyway the wind blows" van Tom Barman op het festival in Italië vertoond. Net zoals de film van McCarthy wordt de film van Van Rompaey, met rollen voor onder andere Spencer Bogaert en Barbara Sarafian, vertoond buiten competitie. 

Naast "Vincent" is ook "Umpire", een kortfilm van de jonge Vlaamse regisseur Leonardo Van Dijl, opgenomen in de selectie van het filmfestival. De Vlaming treedt er aan in de categorie "Pardi di domani", die nieuw talent in de kortfilmwereld een duwtje in de rug wil geven. Het festival duurt in totaal tien dagen en vindt plaats tussen 3 en 13 augustus. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: