Cheryl Boone herverkozen als voorzitter Oscaracademie - Actueel Cinema

   - 

Cheryl Boone Isaacs is herverkozen als voorzitter van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, die de Oscars organiseert. Ze blijft daarmee nog een jaar langer aan boord. Dat schrijft DeRedactie.be. Boone Isaacs heeft het voorbije jaar al stappen ondernomen om de Academy diverser te maken. 

Cheryl Boone Isaacs komt uit de marketingwereld. Diversiteit is haar stokpaardje. Ze staat al drie jaar aan het hoofd van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, als derde vrouw en eerste Afro-Amerikaan ooit. Ze speelt een belangrijke rol bij de verkiezing van de Oscars. Als voorzitter is ze zonder meer ook het gezicht van de belangrijkste filmprijzen ter wereld.

Sinds de kritiek vanuit de filmindustrie dat de Oscars een blanke mannenlobby zijn (#OscarsSoWhite), is ze aan de slag gegaan om de samenstelling van de Academy diverser te maken. Van de 683 nieuwe Academyleden die er recent zijn bijgekomen, zijn er 46 procent vrouwen en 41 procent vertegenwoordigt een minderheidsgroep. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: