6 Vlaamse films die dit jaar nog uitkomen - Actueel Cinema

   - 

Elk jaar worden er talloze Vlaamse films op ons losgelaten. Hieronder 6 films die dit jaar nog uitkomen en waarvan we nu al op het puntje van onze stoel zitten.

Vincent (Christophe Van Rompaey) – 31/08

De nieuwe film van de regisseur van ‘Aanrijding in Moscou’ gaat over de 17-jarige Vincent (Spencer Bogaert) die de wereld wil verbeteren met een groene revolutie. Samen met zijn tante Nikki (Alexandra Lamy) gaat hij naar Parijs, maar elk gaan ze voor een andere reden.  

Bekijk de trailer:

Brak (Laurent Van Lancker) – 14/09

‘Brak’ is gebaseerd op de roman ‘De ontelbaren’ van Elvis Peeters. Documentairemaker Van Lancker vertelt het verhaal van Lucas, die op zoek is om een overtocht te maken naar ergens anders. Alle Noord-Europeanen moeten namelijk emigreren. Deze film vermengt de hedendaagse realiteit met een mogelijk toekomstsperspectief.

Bekijk hier de trailer:

Everybody Happy (Nic Balthazar) – 28/09

Ralph Hartman (Peter Van den Begin) is al jaren een topcomedian en moet opboksen tegen de jonge garde. Net zoals met ‘Ben X’ en ‘Tot Altijd’ kaart Nic Balthazar opnieuw een heel actueel thema aan dat heel veel mensen beroert: de burn-out. Everybody Happy opent dit jaar het 10de Filmfestival van Oostende (9/9).

Bekijk hier de trailer:

De Premier (Erik Van Looy) – 26/10

Na ‘De Zaak Alzheimer’ en ‘Loft’ komt Erik Van Looy terug met zijn zesde langspeler. De Belgische eerste minister (Koen De Bouw) wordt ontvoerd en krijgt de opdracht om de president van Amerika neer te schieten. Geruchten gaan de ronde dat het de openingsfilm van het 43ste Film Fest Gent wordt (11/10).

Bekijk hier de trailer:

Uitschot (Luk Wyns) – 9/11

Tweede film van Crimi Clowns en het belooft wat te worden. Regisseur Wyns maakte al duidelijk dat deze film meer op zichzelf zal staan. De Tersago’s vormen nog altijd een onconventioneel familiebedrijf: overdag clowns, ‘s nachts criminelen. Ze wanen zich onoverwinnelijk, tot ze oog in oog komen te staan met écht uitschot.

Een trailer is er nog niet, wel een affiche: 

Pippa (Marc Punt) – 14/12

Pippa en Glenn besluiten om na 5 jaar huwelijk er een punt achter te zetten. Alles gaat echter niet van een leien dakje. Wat met de verdeling van eigendom en wat met vrienden en familie? Een nieuwe Vlaamse Film met Nathalie Meskens, Tom Van Dyck, Bart De Pauw, Ella Leyers, Sven De Ridder, Wim Opbrouck en Peter Van den Begin.

Hier geen trailer noch affiche, maar wel foto’s van de opnames:

(foto Independent)

 

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: