De filmische invloeden van Mr. Robot. - Actueel Cinema

   - 

Natuurlijk doet Mr Robot ons onmiddellijk denken aan al die films met personages lijdend aan schizofrenie, verschillende persoonlijkheden of nog onder invloed van drugs.

De meest duidelijke referentie blijft die naar Fight Club van David Fincher, in ieder geval dan toch het basismateriaal, het boek van auteur Chuck Palaniuck.

Onmogelijk om American Psycho niet te citeren, de meest bekende roman van Bret Eason Ellis, tot film verwerkt door Mary Harron, met in de hoofrol van trader/serial killer Patrick Bateman een piepjonge Christian Bale. Een obsessionele zakenman, met een zwaar geheim… Een personge dat natuurlijk meer aanleunt bij Tyrell Wellick dan bij de held van het verhaal.

We gaan snel over Psycho van Alfred Hitchcock, om uit te komen op nog een andere meesterregisseur op te noemen : Stanley Kubrick. De expert zal verschillende knipoogjes herkennen naar A Clockwork Orange, tot 2001, A Space Odyssey.

Stof tot nadenken… aarzel niet uw bedenkingen ook even te delen !

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: