10 films om je zomergevoel aan te wakkeren - Actueel Cinema

   - 

Yes, zomer. Regen? Film zien? Te heet? Film zien? Wie zegt hier dat je geen films kunt kijken in de zomer?! Aangezien het wat wisselvallig is geweest de laatste tijd en we echt nood hebben aan een zomers (vakantie)gevoel, lijsten we voor jou deze week de 10 beste ‘zomerfilms’ op. Wakker je zomergevoel aan en laat je inspireren! 

Before Sunrise (Richard Linklater, 1995) 
Liefde op het eerste gezicht, het bestaat in Before Sunrise. Jesse en Celine ontmoeten elkaar op de trein en besluiten om Wenen voor één dag samen te verkennen. Linklater volgt de twee doorheen de stad terwijl ze elkaar beter leren kennen en diepzinnige dialogen voeren over de liefde, het leven en andere filosofische kwesties. Check na deze film zeker de opvolgers Before Sunset en Before Midnight.

Jaws (Steven Spielberg, 1975) 

“See it before you go swimming”. In 1975 was Jaws de ulieme blockbuster van de zomer. Spielbergs haaienfilm, die maar liefst 3 Oscars won, speelt zich af in een fictieve kuststad in Amerika die wordt opgeschrikt door een witte haai. Zon, zee, strand en een beetje suspense. Ideale klassieker voor een zomerse filmavond.  

500 days of Summer (Marc Webb, 2009)

Ja, deze film hebben we gekozen omwille van zijn titel, maar ook omwille van zijn kwaliteit. Tom spendeert 500 dagen in de ban van het meisje Summer. Zijn liefde blijkt niet wederzijds te zijn. Een romantische komedie van de bovenste plank - alhoewel “This is not a love story”. De film is opgenomen in Los Angeles en San Francisco. 

Y tu mamá también (Alfonso Cuarón, 2001) 

De twee Mexicaanse vrienden Tenoch en Julio ontmoeten de iets oudere Luisa op een bruiloft en nodigen haar uit om mee te gaan op roadtrip naar een strandje buiten Mexico City. Onderweg wordt er gepraat, geruzied, gedanst, gezwommen en verleid. Een film over wanderlust, escapisme, vrijheid, vriendschap, liefde en… de zomer!

Dazed and Confused (Richard Linklater, 1993)

Hoe zou de laatste dag van school eruit gezien hebben in 1976? Hier volgen we enkele Texaanse tieners hoe ze omgaan met de plotse vrijheid van de zomerperiode. In deze coming-of-age komedie kan je enkele bekende acteurs spotten in hun piepjonge jaren zoals Matthew McConaughey, Ben Affleck en Adam Goldberg. Weetje: via deze film werd McConaughey geassocieerd met het zinnetje ‘Alright Alright Alright’

Talented Mr. Ripley (Anthony Minghella, 1999)

Dickie (Jude Law) en zijn verloofde (Gwyneth Paltrow) zijn in het zonnige Italië op vakantie. Ripley (Matt Damon) wordt door Dickie’s vader naar daar gestuurd om zijn zoon vervroegd weg te halen. De jongen wordt meegezogen in de decadente levensstijl van Dickie. Een misdaadthriller met strandscènes, boottrips en Vespa ritten.  

Vicky Cristina Barcelona (Woody Allen, 2008)

Deze film neemt je mee naar het zonnige Barcelona waar we het romantisch avontuur volgen van Vicky (Rebecca Hall) en Cristina (Scarlett Johansson) die in de Catalaanse hoofdstad een aantrekkelijke Spaanse schilder (Javier Bardem) én zijn crazy ex-vrouw (Penélope Cruz) ontmoeten. Het fijne aan Woody’s films is dat hij telkens weer een stad als achtergrond kiest voor zijn films (kijk maar naar Midnight in Paris, Match Point (Londen) en To Rome with Love). 

Forgetting Sarah Marshall (Nicholas Stoller, 2008)

Niets beters dan je ex te vergeten door een vakantie naar Hawaii te boeken. Jammer als je net als hoofdpersonage Peter (Jason Segel) pech hebt ze/hem tegen te komen in hetzelfde hotel. Een sympathieke romcom met brokken Mila Kunis, Kristen Bell, Russel Brand en Paul Rudd die toch net dat tikkeltje meer heeft. 

A Bigger Splash (Luca Guadagnino, 2015)

Even getwijfeld om hier Swimming Pool te zetten van François Ozon, maar aangezien ze beiden lichtjes zijn gebaseerd op La Piscine van Jacques Derays en A Bigger Splash toch net iets recenter is én onze Belgische trots Matthias Schoenaerts in zijn cast heeft, raden we toch maar Guadagnino’s zomerfilm aan. Deze zwoele, hete zomerfilm gaat over een koppel op vakantie in Sicilië (Tilda Swinton en Schoenarts). Hun rust wordt verstoord door de ex van Swintons personage en diens sexy dochter (Ralph Fiennes en Dakota Johnson). Deze is nog steeds in de cinema te bezichtigen.

Somewhere (Sofia Coppola, 2010)

Een filmster verblijft in het prestigieuze hotel Chateau Marmont in Hollywood. Door de komst van zijn dochter lijkt hij de realiteit terug onder ogen te zien. Hij neemt haar mee naar Milaan en bereid haar voor op zomerkamp. Een sterke, verrassende film met een fijne, vage sfeer en leuke scènes. Geniet ook van de soundtrack van de Franse band Phoenix. 

Iemand nog suggesties? Vertel het ons! En geniet van de zomer. 

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: