Overlijden van Robin Hardy, regisseur van The Wicker Man. - Actueel Cinema

   - 

In 1973 verschijnt de zeer vreemde The Wicker Man op de grote schermen … een werk dat op het eerste zicht wel een eenvoudige politiethriller lijkt, maar al snel een andere kant lijkt op te gaan.

Bakske vol met stro

Ondanks de moeilijke opnames, de vele verwijderde scènes en een catastrofale release in het Verenigd Koninkrijk, slaagt The Wicker Man – gedragen door Edward Woodward (« The Equalizer ») en Christoper Lee (één van de grootste sterren uit de horrorcinema, en de « Dracula » referentie bij uitstek) – er toch in de critici ter verleiden. 40 jaar later, na het betreurenswaardige heengaan van de acteurs en de regissuer, krijgt The Wicker Man een ereplaatsje tussen de 100 belangrijkste Britse films, opgesteld door de British Film Institute.

Eindelijk een officiële erkenning voor dit unieke werk van Robin Hardy, die later vooral carrière zal maken in de reclamewereld, de literatuur en pretparken.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
The Wicker Man

The Wicker Man

Horror, Thriller, Drama  Regie: Neil LaBute Met: Nicolas Cage, Ellen Burstyn, Molly Parker,... Nicolas Cage speelt Edward Mallus, een politieman die geobsedeerd geraakt door de verdwijning van zijn dochtertje. Haar spoor leidt naar een eiland waar de bewoners zich vreemd gedragen. Maar Mallus laat zich niet uit het veld slaan en ontdekt dat de eilandbewoners zich bezighouden met bizarre,... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: