Retro serie : The Prisoner (1967) - Actueel Cinema

   - 

Hoe kunnen we The Prisoner nu het best voorstellen ? Is het een thriller, een spionageserie, science-fiction ? Een mix van alles eigenlijk, met een dikke dosis surrealistisch cynisme dat wat aan Lewis Carroll (Alice in Wonderland) doet denken.

In The Prisoner vinden we Patrick McGoohan (Danger Man) terug, een Britse geheim agent die het heel slechte idee heeft van ontslag te nemen… Terwijl hij zijn zaken bijeenpakt en uit Londen plant te vertrekken wordt hij ontvoerd. Hij ontwaakt op een onbekende plek, temidden van een dorp met bevreemdende architectuur, inwoners en gewoontes. Iedereen krijgt een nummer toegekend… de enige vorm van identiteit die aanvaard wordt in deze gecontroleerde maatschappij.

De ex agent is nummer 6 geworden en droomt maar van één zaak : ontsnappen uit deze openlucht gevangenis. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, en het zijn niet de bewakers die het probleem zijn, noch de camera’s of de micro’s… gigantische bubbels achtervolgen en vangen de gevangenen die ook maar een poging wagen om te ontsnappen.

Als u houdt van mysteries en soms ietwat absurde situaties aarzel dan niet langer om dit « vintage » pareltje te ontdekken ! 17 afleveringen, de ene aflevering al gekker dan de andere. Vergeet daarentegen de jammerlijke remake uit 2009.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: