89e editie van de Oscars vindt plaats op 26 februari 2017 - Actueel Cinema

   - 

Het aftellen kan beginnen: de 89ste editie van de Oscars zal plaatsvinden op 26 februari 2017 in het Dolby Theatre in Los Angeles. De ceremonie wordt wereldwijd uitgezonden, heeft de Academy of Motion Picture Arts and Sciences gisteren laten weten.

 De volledige lijst van genomineerden zal op 24 januari 2017 bekendgemaakt worden na een openbare stemming van 5 tot 13 januari, waarbij ongeveer 6.200 leden van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences betrokken zijn. De kandidaten die kans maken op een gouden beeldje zullen worden uitgenodigd voor de traditionele lunch op 6 februari. Ten slotte zal de stemming voor de Oscar-laureaten plaatsvinden tussen 13 en 21 februari. De Oscar-kandidaten zullen ook worden uitgenodigd voor het traditionele bal van de Governors Awards op 12 november 2016. Daar krijgen ze een kans om hun film te promoten voor het begin van het Oscar-seizoen. Eerder deze week heeft de Academie ook aangekondigd dat ze 683 personen uit een zestigtal landen heeft gevraagd om lid te worden van de organisatie. Van deze kandidaat-leden is 46 procent vrouw en 41 procent afkomstig van een etnische minderheid. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: