10 LGBT films die je eens moet gezien hebben - Actueel Cinema

   - 

Afgelopen week zijn we opgeschrikt geweest door een tragische schietpartij in Orlando, Florida. Een gewapende man opende het vuur in een nachtclub voor holebi’s. 50 mensen lieten daar het leven. Sinds 11 september 2001 is dit de dodelijkste gebeurtenis in de Verenigde Staten. Wereldwijd betuigden diepbedroefde mensen hun steun, via herdenkingen, wakes en tv-reportages. Het regende Twitter- en Instagramlove en Parijs dompelde zelfs zijn Eifeltoren onder in de regenboogvlag. Ook wij willen onze liefde tonen en daarom lijkt het ons de juiste moment om jullie een lijstje te schenken met enkele holebi/transgender-films die je toch wel eens moet gezien hebben. 

Mulholland Dr. (2001) – David Lynch

Een lynch-y lesbische band ontstaat tussen Rita en Betty wanneer ze samen een mysterie proberen op te lossen. Bereid je voor op een surrealistische cultthriller met Naomi Watts in de hoofdrol. 

La vie d’Adèle (2013) - Abdellatif Kechiche

Gouden Palm winnaar La vie d’Adèle, oftewel Blue Is The Warmest vertelt het verhaal van Adèle die ontdekt dat ze biseksueel is. Een dramafilm over de zoektocht naar identiteit, passie en liefde. 

Pride (2014) - Matthew Warchus

Er ontstaat een bijzondere band tussen een klein mijnwerkersdorpje in Wales en een holebi groep die de getroffen gezinnen van de mijnstaking in 1984 wil steunen. Een wereldwijd geprezen film die overigens gebaseerd is op een ware gebeurtenis.

Brokeback Mountain (2005) – Ang Lee

Oscargelauwerde cowboyromance tussen twee gehuwde mannen die hun liefde jarenlang moeten verborgen houden voor de buitenwereld. Confronterend en aangrijpend, over verdrukking, seksualiteit, liefde en keuzes. 

Fucking Åmål (1998) - Lukas Moodysson

Schattige internationaal geprezen ‘Coming of Age’ film. Deze Zweedse langspeler gaat over de groeiende verliefdheid tussen twee tienermeisjes. Een normaal liefdesverhaal dus. 

La mala educación (2004) – Pedro Almodóvar

Spaanse regisseur Almodóvar kaartte met deze jaren ’60 –’70  dramafilm een aantal bijzonder interessante thema’s aan: transseksualiteit, seksueel misbruik, homoseksualiteit, metafictie, druggebruik enz. 

Les amours imaginaires (2010) – Xavier Dolan

Homoseksuele Canadese regisseur Dolan toont met deze arthouse film een love traingle die zich voordoet tussen 2 jongens en een meisje en tast de grenzen van vriendschap, obsessie, verbeelding en jaloezie af. Originele film met bovendien een leuke soundtrack. 

XXY (2007) - Lucía Puenzo

Argentijnse genderfilm over de interseksuele puber Alex, over hoe haar ouders ermee omgaan, over de vriendschap met de homoseksuele Alvaro en over haar keuze omtrent haar genderidentiteit. Let ook vooral op de symbolische verwijzingen naar hermafrodieten. 

My Own Private Idaho (1991) – Gus Van Sant

Indieregisseur Van Sant baseerde deze film losjes op een toneelstuk van Shakespeare. Keanu Reeves en River Phoenix spelen twee bevriende mannelijke prostitués. Een aanradertje. 

I Love You Phillip Morris (2009) - Glenn Ficarra & John Requa

Fijne komedie met Jim Carrey als de homoseksuele oplichter Steven Russell (op wiens levensverhaal deze film gebaseerd is) die een nieuwe liefde vindt in de gevangenis, nl. Phillip Morris, vertolkt door Ewan McGregor. 

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2' - Actueel
Actueel

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2'

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor Disney en Pixars nieuwe bioscooprelease "Inside Out 2", die nieuwe emoties verwelkomt in het hoofd van tiener Riley. Samen met Plezier (met in de originele versie de stem van Amy Poehler), Woede (stem van Lewis Black), Verdriet (stem van Phyllis Smith),... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: