Peaky Blinders: Demolition Derby - Actueel Cinema

   - 

Menig kijker en journalist verafschuwden als het ware seizoen 3, zijnde te moeilijk te volgen of omdat het technischer gezien eigenlijk “gefaald” heeft. De sterke daling van de kijkcijfers halverwege maakte de productie serieus ongerust.

Nochtans bevestigt de BBC een verlenging van deze duistere serie. De reeks, gebaseerd op ware feiten, speelt zich af tussen Birmingham en Londen en mixt de clashes tussen maffia bendes, het Iers conflict en manipulaties van de Britse overheid (onder Winston Churchill).

Vergeleken met The Godfather, Boardwalk Empire of zelfs Gangs of New-York, heeft Peaky Blinders het voordeel van de charismatische Cillian Murphy, Sam Neil (als we tenminste zijn nogal… vreemd accent negeren) en de geweldige verschijningen van Tom Hardy in zijn bezit te hebben. Een perfecte realisatie dus. 

Het derde seizoen eindigde met een gigantische politieactie. Tommy Shelby zal er alles aan moeten doen om te bewijzen dat hij op geen enkele manier verantwoordelijk is voor de arrestatie van zijn familieleden. Hoewel Cillian Murphy bevestigde dat het script in deze goede richting uitging, heeft hij toch niets gelekt over het succes van zijn bedrijf. Gaat het gebeuren? En vooral, zal hij zijn autoriteit en het verloren vertrouwen terugwinnen?

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: