5 Must-See gevangenis verhalen - Actueel Cinema

   - 

De laatste weken zijn we overdonderd met berichten over de gevangenisstakingen in Brussel en Wallonië. Wat blijkt, het leven in de gevangenis is soms niet altijd rozengeur en maneschijn. Dit thema schijnt interessant te zijn voor cineasten, die het al vaker hebben gebruikt in hun werken. Gaande van komedie, tot drama, thrillers en series. Deze week werd de nieuwe trailer van het nieuwe Prison Break seizoen (geleden van 2009!) op ons losgelaten. De originele cast keert terug met een ‘nieuw’ break-out verhaal. Geen fan? Gelukkig zijn er nog veel andere boeiende gevangenis verhalen in de filmwereld. We lijsten er hieronder enkele op. 

Celda 211 (2009)

Een Spaanse topfilm over een op hol geslagen gevangenisrel. Kersverse cipier Juan Oliver doet zich voor als een nieuwe gevangene en probeert zich te redden door banden te smeden met de psychopathische leider ‘Malamadre’. Stevige vertolkingen van Alberto Ammann en Luis Tosar.

 

The Shawshank Redemption (1994)

Met een score van 9,2 staat deze bekende film - met Morgan Freeman in één van de hoofdrollen - op de eerste plaats in IMDb’s Top Rated Movies. En terecht, de film sleept de kijker mee van begin tot einde. 

Orange is the new black (2013)

Er mag ook al eens gelachen worden. Deze gehypte serie vertelt het verhaal over de dertiger Piper Chapman die veroordeeld is voor 15 maanden cel omdat ze medeplichtig is in een al lang verlopen drugszaak. Weetje: gebaseerd op een waargebeurd verhaal! 

Escape from Alcatraz (1979)

Een jonge Clint Eastwood in de Alcatraz-klassieker over de spectaculaire ontsnapping van 3 gevangenen uit één van de toen meest beveiligde gevangenissen ter wereld. Een must-see.

The Green Mile (1999)

Ja, alweer een verhaal van Stephen King (o.a. ook The Shawshank Redemption). Toch is The Green Mile echt wel een toppertje die je moet gezien hebben. Tom Hanks heeft een uitstekende hoofdrol als een cipier die vriendschap sluit met een ter dood veroordeelde gevangene. 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2' - Actueel
Actueel

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2'

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor Disney en Pixars nieuwe bioscooprelease "Inside Out 2", die nieuwe emoties verwelkomt in het hoofd van tiener Riley. Samen met Plezier (met in de originele versie de stem van Amy Poehler), Woede (stem van Lewis Black), Verdriet (stem van Phyllis Smith),... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: