'La Fille Inconnue' van gebroeders Dardenne goed ontvangen in Cannes - Actueel Cinema

   - 

'La Fille Inconnue' van Jean-Pierre en Luc Dardenne is in wereldpremière op het Filmfestival van Cannes zeer goed onthaald met een kort, maar stevig applaus. La Fille Inconnue is een sociale schets die zich afspeelt in het Luikse.

Een vrouwelijke huisarts opent na sluitingstijd haar kabinet niet meer. De volgende dag verneemt zij dat in de buurt een jonge vrouw dood is teruggevonden. Obsessief gaat zij - schuldbewust ook wel - op zoek naar de identiteit van deze vrouw en de omstandigheden van haar dood, het medisch geheim indachtig. De hele film wordt gedragen door de Franse actrice Adèle Haenel.

Na Cécile de France en Marion Cotillard is het nu de derde keer dat de gebroeders Dardenne met een gekende actrice samenwerkten. Sinds de Gouden Palm in 1999, die ze kregen voor de film 'Rosetta', is het al de zevende keer dat de Dardennes in Cannes in competitie zijn. In 2005 behaalden ze ook de Gouden Palm voor de film 'L'enfant'. Ook deze keer wordt de film getipt voor een plaats op de palmares. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
La Fille Inconnue

La Fille Inconnue

  Regie: Jean-Pierre Dardenne & Luc Dardenne Met: Adèle Haenel, Jérémie Renier, Olivier Gourmet Op een avond na sluitingstijd van haar kabinet, hoort de jonge huisdokter Jenny dat er aangebeld wordt. Ze besluit niet open te doen. De volgende dag verneemt ze van de politie dat er niet ver daar vandaan een jong meisje, zonder identeit, dood terugvonden is.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: